930 x122 grota rece

Curtea de Conturi

COSTEȘTI: IMPOZITE STABILITE CU JAPCA DE PRIMĂRIE ÎN SARCINA UNOR FIRME

Cel mai recent raport al Curții de Conturi arată că la UATC Costești au fost supraevaluate veniturile cuvenite bugetului local provenind din impozite pentru clădirile nerezidențiale în cazul a trei contribuabili persoane juridice.

Citiți și: Argeș. Domnule primar, e bine cu 2500 € pe lună, în timp ce oamenii câștigă 2000 de lei?

Curtea de Conturi a concluzionat în urma verificărior încheiate recent că Primăria Costești a dimensionat în 2018 valoarea creanțelor bugetare încălcând legea în materie.

Mai exact, a aplicat eronat cota de impozitare (1% în loc de 0,4%), fapt care „a condus la stabilirea în mod necuvenit în sarcina contribuabililor menționați a unor obligații fiscale în valoare totală estimativă de 263.074 de lei”, după cum se arată în raportul cu privire la finanțele publice locale, actualizat la 29 ianuarie 2020 (verificările centralizate la finele anului trecut au vizat activitatea din anul prcedent – 2018).

Citiți și: Pitești. Ce se întâmplă în 2024 cu taxele și impozitele

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90