New Profesional Consult 930 x 122

corbi

FIII SATULUI POIENĂREI, ÎNTÂLNIRE DE SUFLET

Fiii satului Poienărei, întâlnire de suflet. În satul Poienărei al comunei argeșene Corbi a avut loc în weekend un eveniment încărcat de emoție și de tradiție: Întâlnirea fiilor satului Poienărei.

Citiți și: Argeș. Un om de 70 de ani s-a luptat cu ursul pentru a-și apăra gospodăria!

Ca în fiecare an, ediția a XIV-a a sărbătorii a debutat cu o slujbă de pomenire a martirilor luptei anticomuniste din anii ’50. Ulterior a fost vizitat muzeul ”Constantin Samoilă”, acolo unde s-a desfășurat și ceremonia de primire a invitaților.

Primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, și el fiu al satului Poienărei, a precizat care a fost principalul motiv pentru care în urmă cu 14 ani a organizat prima ediție a acestui eveniment.

Citiți și: O NOUĂ SALĂ DE SPORT ÎN ARGEŞ

”În sat mai trăiau în jur de 90 de persoane și am căutat o strategie de revitalizare a satului. M-am gândit că din spate nu mai vine aproape nimeni și am adus oameni noi. Am încercat să-i cucerim cu frumusețea satului și să-i convingem să-și cumpere o casă și să se așeze aici. Astăzi, acei oameni au devenit și ei fii ai satului Poienărei.”, a spus edilul.

De la eveniment nu puteau lipsi muzica, dansul popular și voia bună. Cei prezenți s-au bucurat de spectacolul oferit de formațiile invitate.

Ediția a XIV-a a Întâlnirii fiilor satului Poienărei a fost asociată cu proiectul RePatriot, ”Zilele Diasporei”, care își propune să aducă românii din afara granițelor țării mai aproape de comunitătile în care s-au născut.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90