930×122 CAPRA 5

cetatea poenari

LA CETATE. PENTRU PRIMA DATĂ DUPĂ 50 DE ANI

La Cetate. Pentru prima dată după 50 de ani. Consiliul Judeţean Argeş a intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte trei proiecte pentru concretizarea cărora doreşte să obţină finanţare europeană.

Citiți și: Descoperire uluitoare despre România, în Pitești!

Este vorba despre reabilitarea Cetăţii Poenari (din comuna Arefu, de pe Transfăgărășan), a Muzeului Judeţean şi a Galeriei de Artă din Piteşti. Toate cele trei proiecte au primit aviz favorabil de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia şi au fost transmise la Ministerul Dezvoltării Regionale.

În cazul Cetăţii Poenari (foto), monument istoric de categoria A, vor fi primele lucrări de reabilitare după aproape 50 de ani (mai exact, după 46 de ani). Valoarea investiţiei se va ridica la 10.860.000 de lei. Conducerea Consiliului Județean încă nu a precizat în ce vor consta mai exact lucrările.

Citiți și: Argeș. Se schimbă tot la o importantă atracție turistică

În ceea ce privește clădirea Muzeului Judeţean, ar urma să se investească 19.600.000 de lei (se vor face consolidări, lucrări de arhitectură și restaurare şi reparaţii la reţelele de utilităţi), iar pentru Galeria de Artă devizul va fi de 21.500.000 de lei. În funcție de perioada obținerii finanțării, vor fi stabilite termenele de execuție.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA