Donaris 930 x 122

piete

PIEŢE DIN PITEȘTI, DEMOLATE?

Piețe din Pitești, demolate? Două pieţe agroalimentare din Piteşti au intrat în atenţia autorităţilor locale din cauza gradului mic de ocupare. Cu alte cuvinte, sunt ocolite de producători, comercianți și clienți. Primăria caută soluţii pentru eficientizarea activităţii, dar este luată în calcul şi varianta desfiinţării lor. Este vorba de pieţele Prundu (foto) şi Războieni.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Potrivit primarului Cornel Ionică, în fiecare dintre cele două piețe gradul de ocupare se ridică la doar 10%. „Vom vedea dacă pieţele respective își mai justifică existența sau dacă nu cumva activitatea lor trebuie restrânsă sau desființată. Sunt cheltuieli mari de întreţinere!”, declară Cornel Ionică pentru ePitești.

Cartierele Prundu şi Războieni se află foarte aproape de mari centre comerciale, acolo de unde cetăţenii preferă să îşi facă aprovizionarea, iar pieţele clasice suferă din cauza lipsei de comercianţi şi de clienţi.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

În schimb, în acest an vor intra în reabilitare şi modernizare pieţele din Trivale şi Găvana, printre cele mai mari din municipiu. De asemenea, tot anul acesta autorităţile locale ar urma să înceapă amenajarea unei pieţe de gross în zona Bowling.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Bogdan spune:

    Eu as demola acele 2 piete si as construi parcuri in locul lor. Scuzati-mi aparenta aroganta, dar dispretuiesc lipsa de viziune a oamenilor din primarie insarcinati cu integrarea proiectelor in zonele respective. Avem deficit mare de spatii verzi, mai ales in cartiere, asa ca parcurile ar fi solutiile potrivite. Parca nu vede nimeni nimic in perspectiva, parca lipseste finetea, bunul gust, dorinta de a face lucrurile cu adevarat impresionante. Ne multumim cu orice nimic… Daca nu suntem creativi, macar sa luam cele mai bune exemple de la altii cand ne apucam de ceva, nu cele mai banale solutii. Ma deranjeaza foarte, foarte tare ca nimeni nu vede cat de proste este ales amplasamentul noii sali polivalente de pe strada Basarabia. E foarte bine ca se va construi o noua sala, totusi ar fi putut arata mai bine de-atat, dar mai ales ar fi putut fi construita intr-o zona ce-ar fi pus-o in valoare. Cand construiesti o cladire ce va fi una din emblemele orasului, nu o asezi intr-o zona rezidentiala, intre case pe un spatiu foarte mic, inghesuit pentru ceea ce se doreste. Acolo tot un parc s-ar fi pretat cel mai bine, iar noua sala a sporturilor ar fi trebuit construita ori pe amplasamentul actualei sali, ori langa ea, unde sunt parcate camioanele acelui circ sau in alt caz undeva in Gavana, pe bulevardul Nicolae Balcescu, sunt spatii destul de mari acolo. In locul tampeniei de piata de gross de langa bazin se putea foarte usor construi un bazin de agrement cum este „Paradisul Acvatic” din Brasov, nu piata de legume. Avem o zona liniara Parcul Lunca Argesului, strandul Pitesti, Bazinul Olimpic, Parcul Strand, iar mai in aval celalalt strand din Tudor, plus o faleza luna de cativa kilometri a Argesului ce asteapta de atata timp o amenajare cu bun gust. Un om cu viziune, cu o claritate in dezvoltare urbana, nu face intre ele o piata de legume, dimpotriva, dezvolta si mai mult zona in acelasi domeniu, cel al agrementului si cel sportiv. Sunt atat de multe de facut in orasul asta si ni se arunca din cand un cand cate un „mega-proiect’ facut pe genunchi. Nu va mai multumiti cu putin!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3