New Profesional Consult 930 x 122

redeschiderea scolilor

Prefectura a prezentat planul pentru redeschiderea şcolilor în Argeş

Prefectul Soare susţine o conferinţă de presă la această oră, în care vorbeşte despre strategia aleasă în judeţ pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus, în paralel cu vaccinarea. De cealaltă parte, o situaţie de maxim interes este legată de redeschiderea şcolilor, despre care Emanuel Soare a spus că s-ar putea redeschide în anumite condiţii.

Citiți și: Emanuel Soare, despre cum reîncepe şcoala în Argeş

„Şcolile se pot redeschide dacă rata de infectare este foarte scăzută, sub 0,5 la mie (în acest moment, este de 0,78, în scădere continuă). Asta înseamnă că trebuie măsuri sanitare serioase şi care se respectă. De aceea am prelungit restricţiile de scenariu Galben. Avem restricţii de nivel galben, deşi majoritatea localităţilor au o rată de incidenţă aferentă scenariului verde. Tocmai pentru că am menţinut acest nivel ridicat ne plasează în topul judeţelor cu cea mai mică rată de infectare. Este important pentru momentul 8 februarie (n.r. – redeschiderea şcolilor)”, a declarat Emanuel Soare.

„Nu vor începe toate clasele la aceeaşi oră, se va face un grafic pentru fluidizare, să nu se creeze aglomeraţii”, a mai adăugat Prefectul.

Citiți și: Măsuri speciale luate în școlile din Argeș

Prefectul precizează că, până în prezent, s-au vaccinat 11.102 persoane, iar 456 de persoane au primit deja cea de-a doua doză. La nivelul judeţului Argeş, sunt 14 centre de vaccinare, din care opt funcţionează. Ţinta este să se realizeze până la 2.000 de vaccinări pe zi, în acest moment numărul de persoane vaccinate fiind 800, 900, maxim 1.000.

Cu o cadenţă de 2.000 de persoane vaccinate zilnic, în luna iunie a acestui an ar putea fi vaccinată 60-70% din populaţia Argeşului.

Problema principală rămâne numărul de doze limitate.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3