930×122 CAPRA 5

redeschiderea scolilor

Situaţia în Argeş, înainte de redeschiderea şcolilor. În ce condiţii s-ar putea relua învăţământul

În ce condiţii s-ar putea redeschide şcolile pe 8 februarie, aflăm astăzi. Probabilitatea redeschiderii cu prezenţă fizică la cursuri (conform situaţiei epidemiologice actuale) este una ridicată.

Citiți și: Emanuel Soare, despre cum reîncepe şcoala în Argeş

Totuşi, într-o intervenţie a ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, au fost anunţate patru posibilităţi de continuare a învăţământului în sistem hibrid, pentru anumiţi elevi, la solicitarea părinţilor, însoţită de acte doveditoare. De asemenea, există şi varianta în care profesorul nu se poate prezenta fizic la cursuri.

Concret, vor fi patru situații în care elevii vor continua să facă şcoală online:

Citiți și: Măsuri speciale luate în școlile din Argeș

-Elevii au contraindicații medicale pentru prezență fizică.

-Elevii au aparținători în familie care au vulnerabilități medicale, certificate ca atare.

-Elevii prezintă simptome.

-Profesorii prezintă vulnerabilități sau simptome.

Redeschiderea şcolilor se va face tot în baza celor trei binecunoscute scenarii (Verde, Galben, Roşu) având în vedere datele epidemiologice la nivel de localităţi.

Situaţia în Argeş

În judeţul Argeş, doar două localităţi mai sunt în scenariul „Roşu” (Cuca şi Şuici), respectiv patru în scenariul „Galben” (Merişani, Valea Danului, Bughea de Sus, Dragoslavele, Priboieni).

Restul localităţilor, inclusiv Piteşti, au rate de infectare sub 1,5 cazuri la mia de locuitori şi se află în scenariul „Verde”. La Piteşti, incidenţa potrivit calculelor pe ultimele 14 zile este de 0,87 la mie.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3