930 x122 grota rece

redeschiderea scolilor

Recomandare riscantă în Argeş: „Trimiteţi copiii la şcoală cu autobuzul”

În contextul redeschiderii şcolilor, Prefectura Argeş a lansat în această dimineaţă o recomandare pe care simţim nevoia să o comentăm. Aceasta sună astfel: „Publitrans a suplimentat numărul autobuzelor prezente pe traseu, iar Instituția Prefectului Argeș recomandă părinților să își trimită copiii cu autobuzul la școală sau la liceu (acolo unde distanța dintre domiciliu și unitatea de învățământ este mai mare)”.

Citiți și: Emanuel Soare, despre cum reîncepe şcoala în Argeş

„Folosirea autoturismului personal duce la aglomerarea intrărilor în școli și a străzilor din oraș, în general”, apreciază autorităţile judeţene.

Totuşi, în ideea în care părinţii ar ţine cont de aceste recomandări, încercaţi doar să vă imaginaţi cât de aglomerate ar fi mijloacele de transport în comun, ce aglomeraţie ar fi în staţii, situaţii care ar genera o creştere uriaşă a riscului de a contacta noul coronavirus.

Citiți și: Prezenţa fizică la şcoală atârnă de un fir de aţă: un singur caz de COVID şi s-a terminat

Este adevărat că folosirea autoturismului personal duce la blocaje în trafic, însă este fără îndoială mai sigură din punct de vedere al protecţiei sanitare.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90