EcoMoto 930×122

redeschidere scoli

Măsuri speciale luate în școlile din Argeș

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a propus o serie de măsuri pentru ca de luni școala să înceapă în condiții de siguranță, prin evitarea aglomerărilor de persoane în unitățile de învățământ.

Citiți și: Decizie CJSU Argeş: Gata cu Online-ul! Şcoli importante din Piteşti şi judeţ revin în Scenariul 1

Astfel, pe lângă măsurile de fluidizare a traficului din municipiul Pitești, cu precădere la intrarea în unitățile de învățământ (propuse de Inspectoratul Județean de Poliție), în județ se va implementa un sistem de începere a cursurilor după un program defalcat.

Conform ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, organizarea programului şcolar va avea în vedere posibilitatea începerii cursurilor la intervale orare diferite, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea şi la ieşirea în pauze, iar în situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se va asigura un interval de minimum o oră între acestea.

Citiți și: Emanuel Soare, despre cum reîncepe şcoala în Argeş

Inspectoratul Școlar Județean Argeș a elaborat un program în acest sens, prin care cursurile vor începe la ore diferite.

Programul, pentru fiecare unitate de învățământ și clasă în parte poate fi consultat pe site-ul Inspectratului Școlar Județean Argeș, la secțiunea “Program unități școlare începând cu 08.02.2021”, sau accesând următorul link: https://isjarges.ro/wp-content/uploads/2021/02/program_cursuri_08.02.2021.pdf

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Valcea iulian spune:

    Masuri de prevenire în scoli!
    Obligatoriu fiecare instituție termometru,
    La băii aparate de săpun pe senzori.baterii de chiuvete pe senzori,aparate de dezinfectat la fiecare nivel,din instituție!

  • Ștefan spune:

    „…aparate de săpun pe senzori, baterii de chiuveta pe senzori….”
    Astea in ce țară civilizată le doriți? Sper că nu în România unde abia dacă ai apă rece la băile din școli.

    Preafericitul perfect de Arges să se gândească și la aglomerația din mijloacele de transport în comun, înainte de aglomerația de la poarta școliilor. In autobuze o să fie plin, adică întru-un spatiu închis și mic, de pensionari ce se duc nu știu unde și de elevi ce poarta mască din doi in doi.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3