930×122 CAPRA 5

redeschidere scoli

Liliana Murguleţ, Inspector Şcolar General în Argeş: „Există varianta redeschiderii şcolilor”

În conferinţa de presă care a avut loc astăzi la IŞJ Argeş, Liliana Murguleţ, Inspector Şcolar General a anunţat o serie de măsuri pe care conducerea instituţiei le-a pregătit pentru următoarea perioadă.

Citiți și: Decizie CJSU Argeş: Gata cu Online-ul! Şcoli importante din Piteşti şi judeţ revin în Scenariul 1

Momentul mult aşteptat este „setat” la data de 8 februarie, când şcolile ar putea fi redeschise.

„Există varianta ca 8 februarie să ne găsească în posibilitatea învăţării faţă în faţă. Avem 1,4 milioane de măşti, 10.000 de litri de dezinfectant pentru mâini şi alţi 10.000 de litri de dezinfectant pentru supraţeţe”, a declarat Liliana Murguleţ.

Citiți și: Şcoala reîncepe în luna mai. Cum se vor relua cursurile

 

 

Inspectorul a mai precizat că au fost stabilite parteneriate cu un număr de 17 unităţi şcolare din judeţ şi există mai multe cereri de finanţare, prin diverse scheme (n.r. – spre exemplu, POCU – Program Operaţional Capital Uman), pentru achiziţionarea de echipamente IT: table interactive, laptopuri, proiectoare ş.a.m.d. Valoarea totală a finanţărilor ajunge la aproximativ 4.000.000 de euro.

Mai multe şcoli din Piteşti, dar şi din alte localităţi, au aplicat individual (pe persoană juridică), în vederea obţinerii aceste bunuri.

IŞJ Argeş duce însă o luptă pe două fronturi, al doilea fiind cel al învăţământului online. În acest sens, IŞJ Argeş a pregătit aproximativ 8.000 de tablete pe care specialiştii vor instala software-ul necesar utilizării platformei de învăţământ online. O parte dintre aceste tablete au fost deja distribuite. Campania pentru dotarea elevilor cu tablete este în derulare.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Marius spune:

    Chiar credeti ca pe ăștia din ministerul educației ii intereseaza scoala!???!!???Pe ei îi interesează acum sa și împartă portofoliile conform noii guvernări….Ei au alte interese, de care nu prea se vorbește dar se stie….Tara noastră nu e a noastră….e a nemților,olandezilor, etc adică a celor careuc Europa…UE….Rusine! O să plătiți,mizeriile cu care ne indesati forțat.

  • Cetatean spune:

    Tot la formule stupide suntem.
    vom face…
    Vom trimite
    Le avem in stoc dar nu le-am expediat catre scoli
    Cati directori ati schimbat politic azi, d-na profesor venetică pe meleaguri argeșene?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90