Donaris 930 x 122

redeschidere scoli

RAFILA: RECOMANDĂRI PENTRU DESFĂŞURAREA CURSURILOR ÎN ŞCOLI

Medicul Alexandru Rafila a vorbit la postul de televiziune Digi24 despre o serie de măsuri pentru desfăşurarea în siguranţă a cursurilor în şcoli, în contextul pandemiei Covid-19.

Citiți și: Decizie CJSU Argeş: Gata cu Online-ul! Şcoli importante din Piteşti şi judeţ revin în Scenariul 1

Intervenţia expertului OMS este benefică şi datorită faptului că organizarea nu este centralizată, ci administraţiile locale şi judeţene, alături de conducerea unităţilor de învăţământ, vor lua măsuri individuale, în funcţie de situaţia din fiecare localitate.

Prelungirea excesivă a învățământului la distanță nu cred că e sustenabilă”, a spus Rafila.

Citiți și: Şcoala reîncepe în luna mai. Cum se vor relua cursurile

Rafila consideră că şcoala trebuie să funcţioneze în condiţii cât mai apropiate de cele normale, fiindcă elevii au nevoie de interacţiune şi prezenţa fizică a cadrelor didactice la cursuri. Totuşi, a mai adăugat medicul, clasele trebuie să nu depăşească 15 elevi, fiindcă grupurile mai mici înseamnă şi un risc mai mic de răspândire a infecţiei.

Alte recomandări se referă la purtarea măştii de protecţie, cu toate că, în cazul copiilor din clasele primare, acest lucru ar putea fi dificil şi aici trebuie să intervină părinţii în modelarea comportamentului.

„Copiii, dacă văd că părinții poartă mască, implicit consideră că este o normă socială sau încep să înțeleagă că au și ei o responsabilitate […]. Noi, adulții, suntem până la urmă cei care vom determina comportamentul preventiv și vom proteja copiii”, a conchis Alexandru Rafila.

Sursa: digi24.ro

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA