- Publicat de: ePitești
- 4-06-2020, ora 13:32
- Știri
DIRECTORI DE ŞCOLI DIN PITEŞTI, DESPRE REORGANIZAREA CLASELOR
Părinţii care au copii la şcolile din Piteşti aşteaptă, ca şi cei mici, reînceperea anului şcolar. Marele semn de întrebare este legat de cum vor fi organizate orele de curs în contexul pandemiei Covid-19.
Citiți și: Oficial! Investiție de 12,5 milioane lei în școlile din Pitești!Ţinând cont că anumite clase au peste 30 de elevi, ar fi în primul rând dificil, dacă nu imposibil, să fie asigurat un minim set de măsuri care să prevină transmiterea bolii. În al doilea rând, chiar şi în ipoteza în care nu ar exista virusul, grupurile mari sunt mai greu de gestionat şi unii copii nu apucă să interacţioneze, să-şi exprime punctul de vedere ori să răspundă la orele de curs.
În general, profesorii şi părinţii convin că o clasă cu 20 – 22 de elevi poate fi mai performantă şi mai sigură decât clasele cu peste 30 de elevi. Pe acest subiect am discutat cu mai mulţi directori de şcoli din Piteşti.
Citiți și: Elevii, revoltați! Cer eliminarea!Ioana Popescu, directoarea Şcolii „Ion Pillat” din Piteşti (fosta Şcoală nr.3) consideră că ar fi „extraordinar” dacă ar exista o decizie ministerială cu privire la reorganizarea claselor.
„Cu 20, 22 de elevi s-ar putea lucra mult mai bine, ar avea parte de mai multă atenţie şi s-ar implica fiecare mai mult în activităţile de la curs. Profesorii s-ar bucura şi ei. Iar părinţilor le recomand să se implice şi ei, să facă petiţie la Minister în acest sens. Ar creşte numărul de clase, dar ar fi şi nevoie de mai mulţi profesori. Cred că se pot găsi soluţii”, ne-a transmis directoarea Popescu.
Alina Manea, directoarea Colegiului Brătianu, vede însă o mare problemă.
„Strict cu privire la Brătianu, ar fi o situaţie delicată, fiindcă nu avem săli de clasă suficiente. În acest moment nu avem o astfel de posibilitate. La noi sunt 43 de clase cu până la 34 de elevi, iar reorganizarea pe criteriul numărului de elevi la ore de curs ne-ar obliga să mai deschidem o şcoală. Deocamdată discutăm ipotetic, fiindcă nu ştim ce va urma. Sunt preocupată şi de posibilele consecinţe dacă anul şcolar reîncepe în toamnă (n.r. – contextul pandemic). Nădăjduim să nu mai fie atât de rău şi îmi doresc să existe o coerenţă decizională”, ne-a spus directoarea Manea.
Cristina Tulea, directoarea Şcolii nr. 4, spune că şi înainte de pandemie a fost preocupată de cum sunt repartizaţi elevii pe clase.
„Noi avem o medie de 25 – 26 de elevi într-o clasă şi întotdeauna am urmărit criteriul calitativ în învăţământ, nu cantitativ. Spre exemplu, când vedem că sunt multe cereri la o clasă şi urmează să depăşim 30, înfiinţăm o clasă nouă. În paralel, încercăm să ne extindem. Cererea e din ce în ce mai mare şi nu vrem să refuzăm elevi pe motiv că nu mai sunt locuri. În funcţie de ce va decizii se vor lua la nivel înalt, ne vom reorganiza. Desigur, există posibilitatea să avem nevoie de o clădire nouă sau să lucrăm pe trei schimburi. Chiar dacă suntem o şcoală de cartier, la momentul actual avem 29 de clase gimnaziu şi scoală primară” – a spus directoarea Tulea.