New Profesional Consult 930 x 122

redeschiderea scolilor

Prezenţa fizică la şcoală atârnă de un fir de aţă: un singur caz de COVID şi s-a terminat

Potrivit documentului care conţine măsurile finale adoptate de autorităţi în ceea ce priveşte activitatea în unităţile de învăţământ, un singur caz de COVID-19 care se confirmă într-o clasă de elevi obligă conducerea şcolii să suspende prezenţa fizică la orele de curs ale clasei respective, pe o perioadă de 14 zile.

Citiți și: Emanuel Soare, despre cum reîncepe şcoala în Argeş

Reluarea cursurilor care presupun prezenţa fizică pentru clasa/unitatea/structura de învăţământ preuniversitar suspendată temporar se dispune prin decizia conducerii acestora, după consultarea DSP/DSPMB.

Ordinul pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ mai cuprinde o serie de reglementări, după cum urmează:

Citiți și: Măsuri speciale luate în școlile din Argeș

-Masca obligatorie, excepţie în cazul preşcolarilor;

-Trebuie asigurată distanțarea de minim 1 metru între elevi. În situația în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanțarea maxim posibilă, inclusiv prin amplasarea optimă a mobilierului şcolar;

-Organizarea circuitelor în interiorul şcolii prin demarcare cu benzi vizibile care să asigure „trasee prestabilite” de intrare, de deplasare în interiorul unităţii de învăţământ şi de părăsire a acesteia, facilitând păstrarea unei distanţe corespunzatoare între persoane.

-Este recomandată intrarea prin mai multe căi de acces pentru a reduce fluxul de elevi. În cazul în care această separare nu este posibilă, respectarea distanţării fizice a persoanelor care intră în instituţia de învăţământ este esenţială.

-Accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unitatii de invatamant (părinţi, alţi însoţitori etc.) va fi interzis în afara cazurilor excepţionale, pentru care este necesară aprobarea conducerii unităţii de învăţământ.

-Elevii nu vor consuma în comun alimente sau băuturi şi nu vor schimba între ei obiecte de folosinţă personală (telefoane, tablete, instrumente de scris, jucării etc.).

Documentul, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90