930×122 CAPRA 5

depozitelor

PRIMĂRIA PITEȘTI, DECIZIE PENTRU NOUL POD

Primăria Pitești, decizie pentru noul pod. Primăria Piteşti a decis să includă pe lista provizorie de investiţii pentru anul în curs şi începerea procedurilor pentru construirea unui nou pod peste râul Argeş, ca alternativă la zona Podul Viilor, care este sufocată de traficul rutier tot mai intens.

Citiți și: Pitești: Spectacole, Exatlon, vânătoare de comori și multe alte surprize

Potrivit documentului, pentru 2019 este prevăzută suma de 310.000 de lei pentru proiectare. Când vor exista bani pentru începerea lucrărilor și când va fi deschis șantierul, Dumnezeu știe!

Valoarea totală a proiectului (cu tot cu lucrările de execuție), conform sursei citate, se ridică la 163.100.000 de lei (la cursul actual, peste 34.376.000 de euro). Cea mai mare parte a investiției ar urma să fie suportată de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), dacă, evident, proiectul va primi undă verde de la Guvern. După cum se știe, puterea de influență a administrației PSD din Argeș asupra factorilor de decizie de la București este redusă.

Citiți și: Meci inedit de fotbal! Nu îți vine să crezi cine a intrat pe teren!

Proiectul prevede „străpungerea din strada Depozitelor (municipiul Piteşti), peste autostrada A1 (cu nod rutier nou), la DN 73, în comuna Mărăcineni”. Acesta va fi traseul podului mult promis de Primăria Pitești, pod care ar urma să preia o bună parte din traficul dinspre Mioveni şi Ştefăneşti – Toploveni.

Pilonii de susţinere ai viitorului pod vor începe în zona străzii Depozitelor din Piteşti şi vor ajunge până la staţia Lukoil din comuna Mărăcineni. O parte dintre piloni se vor afla pe terenul Institutului Pomicol.

Potrivit schiței inițiale, podul ar urma să aibă o lungime totală de circa 600 de metri şi o lăţime de peste 21 de metri. În schița inițială se prevedea ca pe fiecare sens de mers să existe câte două benzi, cu o lăţime totală de 8 metri. Sub partea de rulare destinată maşinilor ar urma să fie amenajate piste pentru bicicliști şi pentru pietoni, care astfel ar putea traversa podul în siguranţă.

De asemenea, podul ar avea în mijloc un pilon de susţinere în formă de lalea Burgundy (laleaua este simbol al Piteștiului), care în fiecare zi a săptămânii, cu ajutorul ledurilor, ar urma să fie luminat în câte o culoare diferită (câte o culoare din curcubeu – roşu, orange, galben, verde, albastru, indigo şi violet).

Ar mai fi construite şi drumuri de legătură cu podul, cu o lungime totală de aproape 2,4 kilometri.

La proiect participă Primăria Piteşti, Primăria Mărăcineni şi Consiliul Judeţean Argeş.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3