930×122 CAPRA 5

bicicliști

SCHIMBARE PE STRĂZILE PITEȘTIULUI

Schimbare pe străzile Piteștiului. Primarul Cornel Ionică anunță că din anul 2019 nicio stradă din Pitești nu va mai fi acceptată la reabilitare fără a fi proiectate pentru ea şi piste pentru bicicliști.

Citiți și: Pitești. Încă puțin și e gata! Va fi fantastic

„În 2019 vom avea o monitorizare de la Uniunea Europeană cu privire la reţeaua de piste pentru bicicliști. Ne-am mişcat în sensul ăsta, dar mai avem mult de lucru. Oricum, nicio stradă care va fi reabilitată nu va fi fără piste pentru bicicliști.”, spune Ionică.

Primele străzi pe care vor fi amenajate în acest an piste noi pentru bicicliști sunt Trivale și Nicolae Dobrin. În primul caz, lucrările sunt aproape gata, iar în al doilea, au fost alocate fondurile necesare. Va urma legătura dintre pistele din parcul Lunca Argeşului şi cartierul Tudor Vladimirescu, pe faleza râului Argeş.

Citiți și: Pitești. Nesimțirea în Parcul Trivale se măsoară în amenzi și puncte de penalizare

Sunt funcţionale acum (deşi încă nu sunt interconectate) piste pentru bicicliști în zonele reabilitate cu bani europeni (Calea Bucureşti, de exemplu) şi pe Strada Bucovinei sau pe Calea Drăgăşani.

În Pitești au fost amenajate piste pentru bicicliști fără cap și fără coadă, care nu duc nicăieri. Detalii, AICI și AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90