New Profesional Consult 930 x 122

strada mioarei

UPDATE: A FOST RESPINS PROIECTUL CONTROVERSATULUI VIITOR BLOC ÎN PANTĂ, PROPUS PENTRU VARIANTA GĂVANA

UPDATE: Aleșii locali au respins în ședința CL Pitești de joi, 25 iunie, PUD-ul unui cunoscut proiect imobiliar din cartierul Găvana care a făcut obiectul unor scandaluri  despre care ePitesti.ro a relatat în mai multe rânduri. Este vorba de proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) în vederea realizări investiției „Desființare  locuință D+P, construire bloc de locuințe S+P+2E și împrejmuire teren”, pe strada Mioarei (adiacentă străzii Mircea Eliade) din Pitești, la nr. 11.

Citiți și: Video – Scandal și în CL Pitești cu privire la construirea blocului între case din Găvana

Viitoarea construcție care a pus pe jar vecinii (oamenii  au avertizat Primăria că, dacă va autoriza construirea blocului în condiții care le vor prejudicia proprietatea sau le vor pune în pericol siguranța, se vor adresa instanței, n-a reușit, practic, să obțină aprobarea pentru actuala variantă a planului urbanistic propus, dar poate fi readus în C.L. Pitești într-o nouă formulă.

Șrirea inițială (24 iunie):

Citiți și: UN ALT SCANDAL IMOBILIAR DIN GĂVANA RISCĂ SĂ AJUNGĂ ÎN INSTANȚĂ. PRIMĂRIA, ACUZATĂ CĂ MINTE ÎN RAPORTUL DE INFORMARE

„Terenul este în pantă, e normal să ne temem” 

Pentru că lucrurile s-au repus în mișcare, iar mâine proiectul PUD de demolare a casei care va lăsa loc viitorului bloc de pe varianta Găvana va fi supus votului consilierilor locali, oamenii atrag din nou atenția asupra aspectelor amintite.

„Dacă se va elibera o autorizație cu elemente de nelegalitate, ne rezervăm dreptul de a acționa în justiție pe cale civilă sau penală. Terenul este în pantă, viitoarea construcție va fi foarte aproape de a noastră, e normal să ne temem și să vrem să ne asigurăm că se respectă legea, iar până acum noi am semnalat o serie de probleme”, a declarat, astăzi, pentru ePitesti.ro, Laura Dincă, unul dintre vecini.

Oamenii au semnalat Primăriei Pitești că strada Mioarei este foarte îngustă (mai degrabă o alee). Petenții spun că nici măcar mijloacele de stingere a incendiilor nu au cum să intre și că strada nu poate suporta un flux mai mare de mașini, așa cum ar rezulta după construirea viitorului bloc.

Mai mult, au atras deja atenția Primăriei Pitești că nu s-ar respecta prevederile potrivit cărora amplasarea clădirilor destinate locuinţelor trebuie să asigure însorirea acestora pe o durată de minimum 1 – 1/2 ore zilnic, la solstiţiul de iarnă, a tuturor încăperilor de locuit. Toate acestea, pe lângă problemele cu privire la felul în care s-a făcut consultarea publică și comunicarea cu cei care au avut obiecții.

Posibile alunecări de teren 

În Raportul de informare a publicului cu privire la acest proiect, întocmit de Primăria Pitești,  se arătă că procedura premergătoare PUD-ului n-ar avea probleme.

De altfel, instituția a considerat oportună înaintarea raportului de informare și consultare a publicului cu privire la elaborarea PUD spre avizare, în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (CTATU)  a Municipiului Pitești, iar comisia și-a dat avizul pe 2 iunie 2020.

Proiectul întră mâine în CL Pitești însoțit de raportul amintit, avizul CTATU și avizul arhitectului șef al primărei Pitești, Ruxandra Cruțescu (eliberat tot în data de 2 iunie 2020).

O mențiune ce apare pe fiecare din ultimele două documente atrage atenția asupra unor posibile alunecări de teren care ar trebui luate în considerare la proiectarea și execuția fundațiilor viitoarei construcții (CLICK pe foto!)

 

Amintim că indignarea oamenilor a crescut când, după multiplele sesizări înaintate înstituției, Primăria Pitești le-a transmis un răspuns în care le-a comunicat punctul de vedere al arhitectului beneficiarului proiectului, răspuns care, cum era de așteptat, a susținut cauza dezvoltatorului imobiliar.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90