NOR CURIER 930X122

strada mioarei

NICI PROIECTUL CONTROVERSATULUI VIITOR BLOC ÎN PANTĂ DIN GĂVANA N-A TRECUT DE CL

UPDATE: După ce, în vara anului trecut, aleșii locali au respins PUD-ul controversatului proiect imobiliar din cartierul Găvana, cel care a și făcut obiectul unor scandaluri despre care ePitesti.ro  a scris de mai multe ori, iată că astăzi, 28 ianuarie, viitorul bloc a ajuns iar în Consiliul Local.

Citiți și: Video – Scandal și în CL Pitești cu privire la construirea blocului între case din Găvana

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) în vederea realizării investiției „Desființare  locuință D+P, construire bloc de locuințe S+P+2E și împrejmuire teren”, pe strada Mioarei (adiacentă străzii Mircea Eliade) din Pitești, la nr. 11, se află pe ordinea de zi a ședinței CL Pitești  n-a reușit nici de data aceasta să obțină voturile necesare pentru a merge mai departe.

Mai exact aleșii locali au considerat că ar mai fi nevoie de clarificări și au anunțat că-l așteaptă pe dezvoltator cu lămuriri. 

Citiți și: UN ALT SCANDAL IMOBILIAR DIN GĂVANA RISCĂ SĂ AJUNGĂ ÎN INSTANȚĂ. PRIMĂRIA, ACUZATĂ CĂ MINTE ÎN RAPORTUL DE INFORMARE

 

 

Știrea inițială:

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) în vederea realizării investiției „Desființare  locuință D+P, construire bloc de locuințe S+P+2E și împrejmuire teren”, pe strada Mioarei (adiacentă străzii Mircea Eliade) din Pitești, la nr. 11, se află pe ordinea de zi a ședinței CL Pitești din 28 ianuarie.

 

Desigur, vorbim de un nou mandat și șanse/riscuri noi. Depinde la cine ne raportăm! Șanse, fiindcă dezvoltatorului i s-a cerut anul trecut să readucă proiectul în atenția C.L. Pitești într-o nouă formulă. Riscuri, pentru că vecinii sunt convinși  că viitoarea construcție le va prejudicia proprietățile, motiv pentru care au și avertizat Primăria că, dacă va autoriza construirea blocului în condiții care le vor pune în pericol siguranța, se vor adresa instanței.

 

 

Ce spun petenții

Vecinii au atras atenția Primăriei Pitești că strada Mioarei este, mai degrabă, o alee. Din cauza faptului că e îngustă, oamenii se tem că nici măcar mijloacele de stingere a incendiilor nu au cum să mai intre după ridicarea blocului.

Mai mult, au atras atenția că strada nu poate suporta un flux mai mare de mașini, așa cum ar rezulta după construirea viitorului bloc, dar și că apariția viitoarei construcții  ar afecta însorirea imobilelor existente. Toate acestea, pe lângă problemele cu privire la felul în care s-a făcut consultarea publică și comunicarea cu cei care au avut obiecții.

Supărarea vecinilor e cu atât mai mare cu cât, după câteva sesizări înaintate instituției, Primăria Pitești le-a transmis un răspuns în care le-a comunicat punctul de vedere al arhitectului beneficiarului proiectului, răspuns care, cum era de așteptat, a susținut cauza dezvoltatorului imobiliar.ct

În Raportul de informare a publicului cu privire la acest proiect, întocmit de Primăria Pitești,  se arătă că procedura premergătoare PUD-ului n-ar avea probleme.

Posibile alunecări de teren 

Joi, 28 ianuarie 2021, proiectul întră în CL Pitești însoțit de raportul amintit, avizul CTATU (Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism) și avizul arhitectului șef al primăriei Pitești, Ruxandra Cruțescu (cel eliberat în data de 2 iunie 2020 – FOTO sus – pe care aleșii locali l-au avut pe masă și anul trecut, când au respins proiectul).

Reținem o mențiune ce apare pe fiecare din ultimele două documente, mențiune ce atrage atenția asupra unor posibile alunecări de teren care ar trebui luate în considerare la proiectarea și execuția fundațiilor viitoarei construcții (CLICK pe foto!)

 

Nu s-a schimbat nimic

Practic, cu  aceeași documentație, proiectul e înaintat iar spre adoptare. Iată ce se arată în draftul care ar putea deveni poimâine HCL:

s

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3