New Profesional Consult 930 x 122

bloc

UPDATE: UNDĂ VERDE PENTRU PROIECTUL VIITORULUI BLOC DE LÂNGĂ ZARA

UPDATE: Aleșii locali au votat în ședința C.L. Pitești din 25 iunie Proiectul de hotărâre referitor la aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) în vederea realizării investiției „Construire clădire multifuncțională pe terenul situat în municipiul Pitești, strada Victoriei nr. 16”, proiect retras de pe ordinea de zi a ședinței online a Consiliului Local din 28 mai 2020.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Este vorba de PUD-ul viitorului bloc de șase etaje (2Sb+P+5-6E), cu 27 de apartamente, ce se va ridica în spatele magazinului Zara din centrul Piteștiului.

 Știrea inițială (24 iunie):

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Proiectul PUD al viitorului bloc din centrul Piteștiului (strada Victoriei, nr.15) e readus în atenția aleșilor locali după ce, în precedenta ședință, mai mulți consilieri locali au atras atenția asupra unor probleme pe care le-ar putea ridica viitoarea construcție în varianta propusă, cerând unele corelări ale documentației cu situația din teren.

 

Proiectul vine însoțit, pe lângă referatul de aprobare, și de două avize importante: cel al arhitectului șef al Primăriei Pitești, Ruxandra Cruțescu și cel al Comisiei tehnice de amenajare a Teritoriului și Urbanism (CLCK pe foto):

 

 

Zonă istorică

Construcția ar urma să se ridice într-o zonă istorică protejată (subzona LP), la limita cu centrul nou al municipiului, într-un perimetru cu monumente istorice, clasificate ”B” în lista monumentelor istorice – Ateneul Popular (magazin confecții) pe str. Victoriei, Casa Mărtoiu, Casa Panțurescu pe bdul. I.C.Brătianu, dar și cu imobile realizate dupa 1989.

De precizat că una dintre obiecțiile formulate în timpul consultării publice referitoare la acest proiect făcea referire la avizul dat de Comisia Națională a Monumentelor Istorice, iar o alta, la faptul că arhitectul proiectului, Anton Staicu, este (Atenție!) membru în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90