Donaris 930 x 122

modernizare

(VIDEO) IONICĂ, DESPRE PODUL ARGEȘ: O MARE NENOROCIRE

Podul Argeș: o mare nenorocire. La asta se rezumă situația actuală a edificiului modernizat în 2014 cu bani europeni.

Citiți și: 77.000.000 de euro pentru un drum județean!

La începutul anului trecut, Primăria Piteşti anunța includerea în buget a banilor necesari (310.000 de lei) pentru proiectarea unui nou pod peste râul Argeş, investiţie estimată la peste 50 de milioane de euro.

Obiectivul suna promițător: „străpungere din strada Depozitelor din Piteşti peste autostrada A1, cu nod rutier nou la DN 73 în comuna Mărăcineni”, în ideea descongestionării traficului în nodul rutier de la Podul Viilor.

Citiți și: Bătaie de joc: Proiect inedit distrus înainte de finalizare, în Pitești

De la intenție până la concretizare e însă cale lungă, căci licitațiile organizate până acum în această direcție au eșuat. Cei care tranzitează zona vor trebui să înfrunte în continuare traficul infernal, iar până una-alta și gropile apărute în carosabil, căci de întreținerea podului nu s-a mai ocupat nimeni în ultimul timp.

„Toată lumea înjură”

Pentru că în Pitești intervențiile de acest gen sunt pe vrute, aflăm de la Cornel Ionică, primarul municipiului, că firma care a realizat pe bani grei ultima modernizare a obiectivului (amănunte, AICI) „a acceptat”, în sfârșit, să mai întrețină un pic podul.

„De trei ori am scos la licitație și nu s-a prezentat nimeni. În condițiile acestea, colegii mei au inițiat o discuție cu cel care a făcut lucrare pe podul Argeș și de data aceasta a acceptat să intervină să facă lucrările de întreținere pe care avea obligația să le facă și în ultima vreme nu le-a mai făcut (…).

Toată lumea înjură, toată lumea are observații. Să sperăm că în perioada următoare o să găsim soluția și să ne apucăm să-l reabilităm, că este o mare problemă și o mare nenorocire acolo. Acesta este  adevărul”, a spus Cornel Ionică.

Iată întreaga declarație a edilului-șef al Piteșiului:

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90