Donaris 930 x 122

drum noroi

Video: Mărăcineni, ca-n Evul Mediu. „Lăsăm porțile deschise, să nu mai coborâm în noroi”

Mărăcineni, 2021.

Citiți și: Alertă! Incendiu la un operator economic, în Argeș

Sunt comune în Argeș în care sintagma primul gospodar al localității se potrivește ca o mănușă ediului șef și comune care arată ca un sat fără câini. Ultimele au probleme parcă trase la indigo, iar noroaiele par laitmotivul sezonului.

N-a trecut nici o săptămână de când ePitești.ro a relatat situația incredibilă a comunei Cocu, care n-are decât un drum  asfaltat și-n care localnicii sunt condamnați să înoate în băltoace de când se știu.

Citiți și: Impact rutier în Argeș! Două mașini, implicate într-un incident neașteptat

A fost, desigur, numai unul dintre nenumăratele cazuri în care argeșenii de la sate au votat, cu speranță, promisiunea că vor intra, în viața asta, în civilizație.

Și în Mărăcineni sunt cetățeni cu exercițiul iluziilor. Dimineață, la prânz și seara, de când vine toamna, până începe vara, dar și în orice altă zi în care plouă, se înnămolesc din cap până-n picioare, la numai câțiva kilometri de reședința de județ.

Cam așa arată (FOTO) unul dintre drumurile comunei Mărăcineni, localitate cotată drept una cu potențial viitor metropolitan.

E vorba de Gropeni, un nume parcă predestinat unei zone în care, teoretic, se lucrează, dar. practic, nu se vede.

Lucrările au început acum aproximativ 6 luni. Deși are bugetul aprobat de către Consiliul Local,  nu le finalizează. Am ajuns să lăsăm porțile deschise, să nu mai coborâm în noroi„, a declarat, pentru ePitești.ro, un localnic care-l trage de mânecă pe primar să încheie ceea ce a început, strategic, înaintea campaniei electorale.

Nu este primul care o face. Și nu este singurul drum din comună în această situație.
Mulțumim primăriei Mărăcineni pentru cadou! Măcar avem borduri… Înainte de alegerile locale: 3 utilaje, 3 muncitori aranjau pământul pentru asfaltare… După alegeri, pauză. Înainte de alegerile parlamentare: două utilaje, 10 muncitori păreau că fac autostradă… După alegeri, dispare toată lumea, dar rămâne promisiunea primarului că se asfaltează anul acesta„, scria un localnic, în decembrie, pe grupul de Facebook Info Mărăcineni, referindu-se la o altă stradă din Mărăcineni.

 

Sursă VIDEO: Facebook/InfoMaracineni/Gabriel Petrescu

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90