930 x122 grota rece

alimente

Alimente închise în sisteme antifurt în marile magazine și supermarketuri

Sistemele antifurt sunt de regulă atașate la produsele mai scumpe. Cel mai des le-am văzut atașate la haine și electronice, în general produse de nișă, însă acum au ajuns și în magazinele alimentare și supermarketuri.

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Produse de bază precum untul, pateul, cafeaua, conservele de ton, chiar și salamul sunt închise în unele magazine în sisteme antifurt. Untul, spre exemplu, își rezervă în acest fel statutul de produs de lux. Numai în 2022 acest produs s-a scumpit cu 45% faţă de anul anterior, potrivit Ziarul Financiar.

Spre exemplu, untul President de 250 g, cu 82% grăsime, a ajuns să coste în unele magazine chiar și 27,9 lei.

Citiți și: Anunț de ultim moment: prețurile acestor alimente au fost decise

În contextul crizei energetice cu care ne confruntăm, din păcate, foarte puțini români își mai permit să cumpere un astfel de produs.

O creștere substanțială a prețului l-au înregistrat și produsele din carne.

La vederea sistemelor antifurt, mulți clienți au rămas surprinși.

Adrian Negrescu, analist economic, a declarat pentru Știrile TVR că această măsură „e un indicator al sărăciei și al scăderii abrupte a puterii de cumpărare.”

Astfel, nu e de mirare ca, în viitorul apropiat, majoritatea magazinelor să recurgă la sisteme antifurt pentru alimente.

Sursă foto principal: Ziarul Financiar

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3