Donaris 930 x 122

accident de muncă

ANCHETĂ FINALIZATĂ ÎN CAZUL TRACTORISTULUI MORT PE UN TRASEU SUSPECT  

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș a finalizat ancheta în cazul accidentului de muncă din noiembrie 2019 în urma căruia un angajat al Primăriei Costești, Ilie Crăciun (foto), a murit electrocutat, după ce un stâlp de înaltă tensiune a căzut peste remorca tractorului cu care transporta resturi vegetale.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

Conducerea ITM Argeș a confirmat că accidentul s-a produs nu pe traseul spre groapa de gunoi, traseul firesc, ci pe un altul, fapt care a dat naștere unor speculații potrivit cărora bărbatul fusese trimis de superiori să împrăștie încărcătura neregulamentar, pe un câmp. Cum vina pică cel mai adesea pe mort, autoritățile din Costești au susținut în fața anchetatorilor că bărbatul a decis de unul singur să ducă resturile în altă parte.

ITM Argeș: „Au fost aplicate sancțiuni”

Citiți și: ITM anunță clar și răspicat: Sunteți obligați! Altfel, sancțiune 10.000 de lei!

Cercetările au durat mai bine de o lună și au vizat aspecte legate de instruirea angajatului pe linie de protecția muncii, dar și alte aspecte care să clarifice dacă bărbatul a fost trimis sau a luat de unul singur decizia să ducă încărcătura pe un câmp.

„A fost finalizată ancheta. Dosarul este înaintat la București, la Inspecția Muncii, spre avizare. Probabil că săptămîna viitoare vom putea să facem publice concluziile anchetei. Ce pot să vă spun este că au fost aplicate sancțiuni, dar nu vă pot preciza, deocamdată, cine, cum și în ce fel”, declară pentru ePitești Ion Samoilă, inspectorul-șef al ITM Argeș.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3