930 x122 grota rece

lemne

Anunț important privind prețul lemnelor de foc!

Prețul lemnului destinat încălzirii locuințelor va fi plafonat până la sfârșitul lunii martie

Citiți și: Anunț de ultim moment: prețurile acestor alimente au fost decise

Din cauza crizei energetice instalate deja în Europa, prețul lemnului de foc şi al produselor derivate pentru încălzire a înregistrat anul acesta creșteri succesive, care, în multe dintre cazuri, nu se justifică.

Pentru a-i proteja de creșterea nejustificată a prețului pe cei ce folosesc pentru încălzirea casei lemn de foc sau produse derivate din lemn, Guvernul intenționează, printr-un proiect de ordonanță de urgență pus miercuri în dezbatere publică, să plafoneze prețul acestora până la sfârșitul lunii martie 2023.

Citiți și: Argeș. Amendat cu 2.000 de lei pentru un metru cub de lemne

Mai exact, intenția Guvernului este de a plafona prețurile finale facturate ale lemnului de foc sau produselor derivate din lemn, ce vor fi folosite pentru încălzirea locuințelor în sezonul rece ce se apropie, la 500 lei/ mc (TVA inclus).

Plafonarea prețului la această valoare urmează să se aplice pentru:

lemnul de foc;

resturi de lemn;

tocătură provenită din lemn;

rumeguș.

În plus, vor fi plafonate și prețurile finale facturate ale următoarelor produse:

brichete din lemn – cel mult 1.500 lei/ tonă cu TVA inclus;

pelete din lemn – cel mult 2.000 lei/ tonă cu TVA inclus.

Plafonarea prețurilor se va aplica în cazul consumatorilor finali, respectiv al persoanelor fizice, unităților de învățământ publice și private, furnizorilor de servicii sociale, unităților de interes local, unităților de cult și unităților administrativ-teritoriale.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3