930×122 POSADA 5

declaratie pe propria raspundere

ARGEȘ: DECIZIE IMPORTANTĂ. LOCALITĂȚILE ÎN CARE PUTEM CIRCULA FĂRĂ DECLARAȚIE

UPDATE: Instituția Prefectului Argeș informează că „argeșenii cu domiciliul în Pitești și localitățile limitrofe, pe timpul stării de alertă, se vor putea deplasa fără declarație pe proprie răspundere într-o zonă delimitată după cum urmează: municipiul Pitești, orașul Ștefănești și comunele Albota, Bascov, Băbana, Budeasa, Măracineni, Bradu și Moșoaia.

Citiți și: Restricții de trafic pe autostrada A1 București-Pitești

Hotărârea (nr 18/19 05 2020) a fost luată azi, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare.

Decizia vine pentru ușurarea deplasării persoanelor în zona din jurul Piteștiului, unde se află foarte mulți agenți economici, centre comerciale și unde locuiesc mulți argeșeni care lucrează în oraș.

Citiți și: Restricții timp de 4 zile pe un important drum din Argeș

Astfel, locuitorii din jurul Piteștiului, din localitățile limitrofe, nu vor mai completa declarația pe proprie răspundere pentru a veni în municipiul reședință de județ. La fel vor proceda și piteștenii care doresc să meargă în localitățile din jur: Ștefănești, Albota, Bascov, Băbana, Budeasa, Măracineni, Bradu și Moșoaia.

În plus, persoanele care fac naveta, sau care trebuie să facă deplasări în afara zonei menționate, în interes de serviciu, pot utiliza adeverința de la angajator. Pentru că modelul adeverinței nu a fost actualizat pentru starea de alertă, deocamdată se poate folosi formularul vechi, care este valabil”, precizează Instituția Prefectului Argeș.

Știrea inițială:

După cinci zile de „relaxare a măsurilor”, interval în care autoritățile județene și locale n-au reușit să se pună de acord asupra existenței sau inexistenței zonei metropolitane, astăzi, de la ora 15.00, a avut loc  o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru clarificarea problemei referitoare la zona metropolitană.

Vestea bună este lucrurile se vor schimba de miercuri.

Potrivit unor surse ePitești, printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, de mâine se poate circula fără adeverință de serviciu sau declarație pe propria răspundere între Pitești și localitățile învecinate direct.

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90