EcoMoto 930×122

condamnare pe viață

Argeș. Incredibil ce a făcut după ce și-a ucis fratele, mama și tatăl!

Apar noi detalii cu privire la modul în care a acționat Viorel Letcan (foto), criminalul de la Bascov, care și-a ucis în august anul trecut 5 membri ai familiei.

Citiți și: Viitorii judecători și procurori se confruntă cu realitățile sistemului penitenciar

Reamintim că acesta a fost condamnat în urmă cu o săptămână la închisoare pe viață.

Citiți și: Măsură drastică pentru părinții care nu plătesc pensie alimentară completă

Motivarea instanței cu privire la sentință conține mărturii cutremurătoare, demne de un film de groază.

Crima a fost plănuită în detaliu, bărbatul studiind înainte chiar cărți de anatomie, unde sunt descrise părți ale corpului, potrivit fanatik.ro Criminalul suferă de schizofrenie nediferențiată (potrivit raportului INML din dosar), mai notează sursa citată.

Viorel Letcan a depus în fața magistraților o mărturie detaliată cu privire la crimele oribile pe care le-a săvârșit. Acesta a mărturisit că s-a inspirat și din filme, conform fanatik.ro.

Cum a acționat criminalul

Prima victimă a fost fratele său, fiind considerat cel mai puternic. Acesta a fost lovit în cap cu o piatră de 10 kg de la distanță. Pentru că victima avea în continuare semne vitale după aceste lovituri, criminalul l-a mai lovit și cu un ciocan.

L-a lovit de încă două ori şi acesta încă mai trăia, motiv pentru care a vrut să-l lege cu bandă adezivă de gură, de mâini şi de picioare cum a văzut în filmele americane.

În practică, a observat că nu este ca în filme şi nu prea a reuşit să facă asta. Întrucât tot nu decedase s-a dus în cameră a luat un ciocan de 1,5 kg şi l-a lovit de 2 ori tot în zona capului, mai exact în zona urechii şi de atunci nu a mai mişcat”, se arată în dosarul consultat de fanatik.ro.

Următoarea pe listă a fost mama sa pe care a ucis-o cu două lovituri de ciocanul în zona urechi. Aceasta se afla în pat.

Ulterior, criminalul și-a urmărit tatăl și l-a așteptat să iasă din baie. Inculpatul era pregătit de un sfert de oră, cu un spray lacrimogen, în mâna dreaptă şi cu un ciocan în mâna stânga, ambele ascunse.

L-a lovit pe tatăl său cu ciocanul, dar și cu o toporișcă, sfârșind în același mod brutal ca celelalte victime.

După ce a săvârșit cele trei crime oribile, bărbatul s-a dus în camera sa să asculte muzică, să se calmeze, mai scrie fanatik.ro

Ziua următoare și-a ucis sora și nepoata, apoi și-a făcut bagajul ca să fugă.

Judecătorii au stabilit că Viorel Letcan a acționat cu discernământ. Însuși criminalul a declarat că tot ce a făcut este o ”răzbunare justificată, având în vedere ura și răutatea cu care rudele sale l-au tratat”.

Subiectul pe larg pe fanatik.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90