930 x122 grota rece

daniel constantin

BANI EUROPENI PENTRU FERMELE DE FAMILIE

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, piteșteanul Daniel Constantin, a participat astăzi la conferința națională „Ferma de familie-nucleu al agriculturii durabile”. La conferință, organizată de minister și de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, au fost prezenți și premierul Victor Ponta, fostul comisar european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Vasile Bumacov, directorul general al Organizației pentru Alimentație și Agricultură a ONU (FAO), reprezentantul regional pentru Europa și Asia Centrală, Vladimir Olegovich Rakhmanin, vicepreședintele COPA-COGECA, Harold John Sinclair, și numeroși invitați din sectorul agricol și industria alimentară.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

„Fermele de familie reprezintă segmentul clasei de mijloc în agricultura românească. Cred că societatea românească, în toate domeniile de activitate, are nevoie de o clasă de mijloc din ce în ce mai puternică și că această clasă de mijloc trebuie să fie structura cea mai importantă care să susțină economia. De aceea obiectivele Ministerului Agriculturii merg în această direcție. Pentru perioada 2014-2020 am stabilit două obiective prioritare, care vor fi finanțate din fondurile europene pe care le avem la dispoziție, în special prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Primul obiectiv se referă la integrarea producției. Balanța comercială este pozitivă și oferă României șanse de dezvoltare și economiei perspectiva de a beneficia de pe urma performanțelor din agricultură. Am exportat, însă, mai mult produse de bază și mai puține produse procesate. Obiectivul nostru este să îmbunătățim exporturile de produse procesate, care au valoare adăugată mare și le aduc un câștig fermierilor. Al doilea obiectiv se referă la creșterea producției, pentru a satisface piața națională, dar și pentru a spori exporturile.”, a declarat Daniel Constantin.

Pentru a putea îndeplini aceste obiective, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală vor fi finalizate lucrările de reabilitare a infrastructurii secundare de irigații până la sfârșitul anului 2016, valoarea fondurilor alocate fiind de 370 de milioane de euro. Totodată, fermele, mai ales cele mici și medii, vor putea face investiții din fonduri europene pentru îmbunătățirea tehnologiei de producție. Un alt punct important din strategia Ministerului Agriculturii îl reprezintă măsurile de sprijin pentru comasarea terenurilor și asocierea fermierilor. Unul dintre instrumentele care ar putea fi activate în 2015 este plata redistributivă pentru fermierii care au exploatații cuprinse între 5 și 30 de hectare. (Foto: madr.ro)

Citiți și: Măsură drastică pentru părinții care nu plătesc pensie alimentară completă

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90