930×122 CAPRA 5

daniel constantin

DANIEL CONSTANTIN: ROMÂNIA, BLOCATĂ DE LIVIU DRAGNEA

Daniel Constantin: România, blocată de Liviu Dragnea. Azi, la 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, Daniel Constantin, prim-vicepreședintele PRO România, transmite un mesaj despre actuala clasă politică.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

”România se află astăzi într-una dintre cele mai grele perioade sociale și politice din existența sa. Acum 160 de ani, destinul României era deschis spre modernizare și spre evoluție administrativă. Astăzi, destinul României este blocat exclusiv de interesul unui om (n.r. – Liviu Dragnea) care dorește, cu orice preț, să scape de închisoare.

La 160 de ani de la Mica Unire, românii nu au încredere nici în partide și nici în instituțiile politice, în Parlament sau în Guvern. După entuziasmul primilor ani de democrație, românii și-au pierdut speranța și încrederea că România își poate atinge adevăratul potențial. Tocmai acel potențial pe care l-au văzut cei care au înfăptuit Unirea Principatelor în 1859!

Citiți și: Comună din județ, pe un butoi de pulbere: „De aici, dejecții sunt deversate direct în Râul Argeș!”

În ultimii 28 de ani, neîncrederea și dezamăgirea au fost accentuate de incompetența liderilor politici, de lipsa profesioniștilor în administrație, de nepotism și de corupție. Astăzi, profesioniștii sunt reticenți în a urma o carieră politică, iar locul lor a fost luat de pile propulsate în vârful ierarhiei.

Dezamăgirea românilor se vede cel mai bine la alegeri, când sunt tot mai puțini cei care vin să voteze. Din dezgust sau pentru că s-au săturat să vadă politicieni dezinteresați de bunul mers al țării și mai interesați de satisfacerea propriilor nevoi.

La 160 de ani de la Mica Unire avem o țară divizată. Peste 5 milioane de români au plecat în străinătate pentru a căuta o viață mai bună. Cei care au rămas în țară trăiesc cu dezamăgirea că România nu reușește să își depășească condiția de țară codașă în Uniunea Europeană. Pe acest fond, s-au adâncit conflictele în societatea noastră, între cei tineri și cei mai în vârstă, între cei care lucrează la stat și cei care muncesc în privat.

României îi lipsesc valorile politice și îi lipsește o busolă a istoriei. Unde vrem să fim peste 10, 20 sau 30 de ani? Ce trebuie să facem ca să creștem ca popor, ca țară? Care sunt domeniile pe care trebuie să le urmărim cu prioritate și care sunt principiile care să guverneze activitatea noastră, a tuturor, în următorii ani? La aceste întrebări trebuie să răspundem cu toții, nu doar clasa politică.

Din păcate, partidele politice mari s-au îndepărtat de cetățeni, pentru că, de fapt, s-au îndepărtat de agenda acestora, de problemele lor. Legătura dintre partide și cetățeni s-a rupt pentru că partidele mari au văzut în politică doar un instrument și au uitat care este scopul. Astăzi, sunt puțini politicienii care vorbesc despre dezvoltare economică sănătoasă, despre dezvoltarea domeniilor în care România poate avea un rol semnificativ în următorii ani.

Lipsa profesioniștilor este problema majoră a clasei politice. Nimeni nu spune cum să folosim banii europeni pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate, aflată azi în situație critică din cauza faptului că avem un Guvern care nu s-a preocupat să atragă fondurile pe care România le putea folosi în construcția de spitale regionale? Cum folosim banii europeni pentru construirea de autostrăzi, care, la rândul lor, generează creștere economică? În schimb, suntem captivi într-un conflict români vs. români, alimentat exclusiv politic”. Declarația completă, AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90