930X122 MAIA

delapidare

Argeș: Pădurar, complice la furturi de lemne din pădure

Un pădurar din Călinești a fost trimis în judecată într-un dosar de delapidare. Acesta a fost complice la multe furturi de lemne din pădurea pe care o păzea.

Citiți și: Administratorul unui bloc din Pitești, în arest! Le-a furat banii oamenilor

Concret, pădurarul le-a permis mai multor bărbați să taie ilegal mai mulți arbori. Este vorba despre 18 arbori, din speciile gorun și fag.

IPJ Argeș precizează:

„În ziua de 22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori, fals intelectual, uz de fals, delapidare, favorizarea făptuitorului și omisiunea sesizării, conform art. 107 și 109 din Legea 46/2008 – Codul Silvic, respectiv art. 321, 323, 295, 269 și 267 din Codul Penal.

Citiți și: Fraudă în Argeș. Tânăr de 23 de ani ,,s-a servit” cu mii de €!

Din cercetări, s-a stabilit că, în cursul lunii octombrie 2021, un bărbat de 62 de ani, precum și doi tineri de 18 și 19 ani, toți din Călinești, ar fi tăiat fără respectarea regimului silvic și sustras materialul lemnos provenind din tăierea a 18 arbori, din speciile gorun și fag, din pădure de stat, fiind depistați de un pădurar, care le-a permis făptuitorilor să ridice materialul lemnos, fără a întocmi documentele necesare în vederea sesizării organelor judiciare cu privire la infracțiunile săvârșite de cei trei.

Dosarul penal a fost înaintat la Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată a celor patru.”

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

3 comentarii

  • Adică 500 lei un arbore,,,Să declare că lemnul găsit în curtea acestuia provine din mai multe ,,cioturi,,. spune:

    La Făget pădurarul și brigadierul învață hoțul de lemne care a fost prins și lemnele confiscate de poliție ,,îl învață ce să declare ,contravaloarea lemnului sa nu depășească o anumită sumă ..

  • Sorin spune:

    Și la Richitele de Sus, Arges este la fel. Hoțul cu polițistul și cu pădurarul sunt mana în mana.

  • Coserea spune:

    Si in satul Huluba se practica treab asta,unde or fi cei de la DNA sa verifice padurarul/politia…
    Fereasca Dumnezeu cat se fura de prin padurile alea..si cu „acte” si fara acte😤

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3