NOR CURIER 930X122

dedulești

Argeș. Venituri colosale generate de micii de la Dedulești!

Argeș. Venituri colosale generate de micii de la Dedulești!

Citiți și: Argeș. Un mastodont și o mașină s-au lovit la Dedulești

Zona de comerț cu mici și nu numai de la Dedulești este unul dintre principalele puncte de atracție de pe drumul național Pitești – Râmnicu Vâlcea.

Conform datelor furnizate de Agenția Națională Sanitar Veterinară, aici sunt doar nouă (9) firme care se ocupă cu prepararea și comercializarea mititeilor pentru șoferii din toată țara aflați în tranzit.

Citiți și: Prețul micilor de Dedulești s-a făcut mare

Iar conform Ziarului Financiar, care a făcut o serie de calcule privind afacerile din zonă, cele nouă firme fac afaceri de 12 milioane de lei anual (peste 2,5 milioane de euro) „după ce au reuşit în 30 de ani să transforme micul românesc în loc de pelerinaj”.

„Un mic de 90 de grame la un restaurant din Deduleşti costă 6 lei. Spre comparaţie, la Hanu’lui Manuc, o porţie cu trei mititei (de 80 de grame fiecare), cartofi prăjiţi, muştar şi ardei iute costă 47 de lei, de câteva ori mai mult decât la Deduleşti”.

Drumul ce trece prin faţa restaurantelor de la Deduleşti este unul dintre cele mai aglomerate trei din România, fapt ce asigură acestor localuri trafic constant. Tocmai de aceea, unele dintre ele au program non-stop.

Detalii, AICI – „Imperiul“ micilor de la Deduleşti: Nouă firme fac afaceri de 12 mil. lei anual după ce au reuşit în 30 de ani să transforme micul românesc în loc de pelerinaj

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3