- Publicat de: Mihaela Grigorescu
- 15-09-2024, ora 10:39
- Știri, Știri
Atenție, fraude mari! Schemele care te lasă fără pensie
Atenție, fraude mari! Schemele care te lasă fără pensie
Citiți și: Pensionarii care își pierd pensia dacă nu trimit acest documentÎn ultima perioadă, fraudele legate de fondurile de pensii au devenit din ce în ce mai frecvente.
Aceste scheme frauduloase sunt concepute pentru a sustrage fonduri de pensii, transmit cei de la economica.net.
Citiți și: Multiple percheziții în Argeș: Patru femei, prejudiciu de peste 90.000 €Atacatorii folosesc o varietate de tactici și tehnici pentru a-și păcăli țintele.
Diversitatea și adaptabilitatea acestor scheme reprezintă unul dintre motivele pentru care au o rată mare de succes.
Iată cele mai comune tipuri de fraude cu fonduri de pensii, potrivit sursei citate.
-Frauda cu plata în avans a unui comision: În acest tip de fraudă, victimele sunt solicitate să facă o plată în avans cu promisiunea unor profituri mari în viitor. Din păcate, aceste câștiguri nu se concretizează niciodată, iar victimele rămân fără banii investiți.
Atenție, fraude mari! Schemele care te lasă fără pensie
-Scamurile de phishing: Atacatorii colectează informații personale sub pretextul unor cerințe legitime sau al actualizării conturilor. Acest lucru poate duce la furtul direct de date financiare sau de alte informații sensibile.
-Oferte de evaluare gratuită a fondurilor de pensii: Scamatorii se oferă să evalueze gratuit fondurile de pensii ale victimelor pentru a găsi oportunități de investiții „mai bune”. În realitate, ei le recomandă să-și transfere fondurile către investiții riscante sau false și apoi dispar fără urmă.
-Firme clonă: Pretinzând că reprezintă firme legitime, acești șarlatani creează o falsă aparență de securitate. Ei păcălesc victimele să investească în oportunități false, iar odată ce primesc fondurile sau datele dorite, dispar în mediul online.
Pentru a se proteja împotriva acestor fraude, persoanele trebuie să fie vigilente și să verifice întotdeauna legitimitatea ofertelor înainte de a oferi informații personale sau de a face investiții.
Economica.net oferă informații pe larg despre acest subiect. Detalii, AICI.
Puteți adăuga comentarii la acest material pe pagina de Facebook, AICI
Foto: Descriptiv