EcoMoto 930×122

camere

Atenție, șoferi! Se anunță vești proaste!

Poliția va avea, din primăvară, un sistem de supraveghere video care va identifica din mers numerele de înmatriculare ale mașinilor.

Citiți și: Aceste mașini vor fi interzise!

O firmă din Constanța a câștigat contractul în fața Rasirom, controlată de SRI, anunță Profit.ro.

Astfel, Poliția Română va avea în dotare, începând cu luna martie, un sistem de supraveghere și monitorizare video prin tehnologia LPR (License Plate Recognition), care va permite recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor.

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

Sistemul va fi livrat de Silva Sistems pentru suma de 9,88 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 13,6 milioane de lei, fără TVA.

La licitație s-a înscris și Regia Autonomă Rasirom, aflată în coordonarea Serviciului Român de Informații (SRI).

Sistemul va fi utilizat pentru punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse de magistrați, potrivit informațiilor din caietul de sarcini al liciației.

La momentul actual, la nivelul Poliției Române nu există un astfel de sistem centralizat.

Sistemul de supraveghere este format din mai multe servere, stații grafice, 300 camere video IP tip LPR și aplicații de video management pentru aceste camere. În specificațiile tehnice se menționează că cele 300 de camere IP de tip LPR trebuie să poată capta plăcile de înmatriculare. Echipamentul va avea implementat un asistent sotware de optimizare a setărilor video în funcție de înălțimea de montaj, distanța față de vehicul și viteza acestuia.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90