Donaris 930 x 122

pitesti-sibiu

Autostrada Pitești-Sibiu: S-au depus ofertele pentru secțiunea 3

În urmă cu puțin timp, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că trei companii au depus oferte pentru construcţia secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu – Piteşti.

Citiți și: Se întâmplă ceva fabulos pe Autostrada Pitești – Sibiu! În sfârșit!

Este vorba despre contrucţia a 37,4 kilometri.

„Una din cele două secțiuni ale tronsonului care traversează Carpații, între Cornetu și Tigveni, are o lungime de 37,4 km și un cost estimat cuprins între 5,3 și 5,8 miliarde de lei, fără TVA.

Citiți și: E oficial! Se întâmplă pe Autostrada Sibiu – Pitești, pe cea mai dificilă secțiune

Constructorii români, austrieci, spanioli, italieni și turci care concurează pentru Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești, vor avea la dispoziție maxim 14 luni pentru proiectare și 59 de luni pentru execuție, după semnarea contractului.

Câștigătorul va trebui să construiască:

– 95 de poduri și pasaje

– 1 tunel cu două galerii independente (1,7 km/ galerie)

– 2 noduri rutiere (Cornetu și Văleni)

– 1 ecoduct (în zona localității Călinești)

Lucrările vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile.

În momentul finalizării celor 5 secțiuni, Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km și va lega Centrul și Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi pe Coridorului Rin -Dunăre (Coridorul 4 Paneuropean).

La ora actuală Secțiunile 1 și 5 sunt în construcție, Secțiunea 4 este în etapa de elaborare a Proiectului Tehnic iar Secțiunea 2 (pentru care s-a semnat contractul în luna februarie) urmează să intre în scurt timp în faza de proiectare”, a precizat Sorin Grindeanu pe pagina oficială pe Facebook.

Sursă foto principal: Ora de Sibiu

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90