SMART KIDS 930X122

pitesti-sibiu

Autostrada Pitești-Sibiu: S-au depus ofertele pentru secțiunea 3

În urmă cu puțin timp, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că trei companii au depus oferte pentru construcţia secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu – Piteşti.

Citiți și: A fost anunțat câștigătorul pentru execuția lucrărilor pe lotul 4 al Autostrăzii Sibiu-Pitești

Este vorba despre contrucţia a 37,4 kilometri.

„Una din cele două secțiuni ale tronsonului care traversează Carpații, între Cornetu și Tigveni, are o lungime de 37,4 km și un cost estimat cuprins între 5,3 și 5,8 miliarde de lei, fără TVA.

Citiți și: DE CE NU NE MAI MIRĂ ÎNTÂRZIEREA AUTOSTRĂZII SIBIU – PITEŞTI: COMISIA DE EVALUARE A AVUT 4 LUNI DE VACANŢĂ

Constructorii români, austrieci, spanioli, italieni și turci care concurează pentru Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești, vor avea la dispoziție maxim 14 luni pentru proiectare și 59 de luni pentru execuție, după semnarea contractului.

Câștigătorul va trebui să construiască:

– 95 de poduri și pasaje

– 1 tunel cu două galerii independente (1,7 km/ galerie)

– 2 noduri rutiere (Cornetu și Văleni)

– 1 ecoduct (în zona localității Călinești)

Lucrările vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile.

În momentul finalizării celor 5 secțiuni, Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km și va lega Centrul și Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi pe Coridorului Rin -Dunăre (Coridorul 4 Paneuropean).

La ora actuală Secțiunile 1 și 5 sunt în construcție, Secțiunea 4 este în etapa de elaborare a Proiectului Tehnic iar Secțiunea 2 (pentru care s-a semnat contractul în luna februarie) urmează să intre în scurt timp în faza de proiectare”, a precizat Sorin Grindeanu pe pagina oficială pe Facebook.

Sursă foto principal: Ora de Sibiu

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3