930 x122 grota rece

partide

Bani grei de la stat pentru partidele politice!

Bani grei de la stat pentru partidele politice!

Citiți și: Șoc pe scena politică! Se anunță DEZASTRU

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a plătit în conturile partidelor, în perioada ianuarie-septembrie 2022, sume în valoare de 187,3 milioane de lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat, transmite G4media.ro.

Instituţia informează că a constatat, în urma monitorizării, că au fost efectuate cheltuieli în proporţie 61,38% din totalul sumelor încasate.

Citiți și: Lovitură mare pe piața auto!

În structura cheltuielilor efectuate din subvenţia de la bugetul de stat destinaţia cu ponderea cea mai mare a fost reprezentată de cheltuieli pentru presă şi propagandă, menţionează AEP.

Astfel, Partidul Social Democrat are o pondere de 71,68% a cheltuielilor cu presa şi propaganda, din subvenţii, în timp ce Partidul Naţional Liberal are o pondere de 72,47% şi Partidul Mişcarea Populară – 23,91%, potrivit AEP.

Ambele partide refuză să facă publice contractele cu presa, ce entități media sunt plătite cu banii de la partide și ce prestează aceste entități media în schimbul banilor.

În ceea ce priveşte cheltuielile cu personalul, acestea au reprezentat ponderea cea mai mare din totalul cheltuielilor angajate de Partidul Pro România şi Uniunea Salvaţi România, mai precis 40,04%, respectiv 32,67%.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90