930 x122 grota rece

carantină

2,71 DE MILIOANE DE LEI PENTRU ACOPERIREA CHELTUIELILOR DE CARANTINĂ ÎN PITEȘTI

Pe fondul creșterii numărului persoanelor intrate în această procedură obligatorie, Piteștiul are nevoie de 2,71 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de carantină.

Citiți și: Lovitură mare pe piața auto!

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Pitești de joi, 9 aprilie 2020, se află, printre altele, un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului municipiului Pitești pentru anul 2020. Primul dintre articolele acestuia prevede suplimentarea bugetului (cu 2,71 de milioane de lei) a subcapitolului „Subvenții de stat pentru decontarea cheltuielilor de carantină”.

Municipalitatea are, potrivit HG 201/2020, obligația de a asigura spații special amenajate pentru carantinarea persoanelor care vin din țările (zone roșii) afectate de COVID-19 stabilite prin ordin al ministrului Sănătății.

Citiți și: Noi reguli de intrare în România

Cheltuielile de carantină se asigură prin transfer de la bugetul Ministerului Sănătății, lunar, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

Precizăm că nu sunt disponibile date publice cu privire la numărul persoanelor aflate în carantină în Pitești, însă la nivelul întregului județ Argeș vorbim de 693 de persoane aflate acum în această procedură (amănunte, AICI).

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90