930 pe 122 COSTACHE

asociatii

Beneficiu major pentru asociațiile de proprietari!

Beneficiu major pentru asociațiile de proprietari!

Citiți și: Încă două blocuri din Pitești vor fi reabilitate energetic cu bani europeni

Hotărârile asociațiilor de proprietari din clădirile cu risc seismic, prin care aceștia își exprimă acordul privind participarea la programul de consolidare, se vor putea adopta mai ușor decât în prezent.

Potrivit unui proiect legislativ aflat în dezbatere la Ministerul Dezvoltării, aceste hotărâri vor putea fi adoptate cu acordul a doar jumătate plus unu din numărul proprietarilor, nu cu unanimitate, ca acum.

Citiți și: Veste bună pentru cei care stau la bloc!

Astfel, obținerea hotărârii asociației de proprietari sau a hotărârilor tuturor asociațiilor de proprietari, în cazul clădirilor în care există mai mult de o asociație de proprietari, privind introducerea în programul de consolidare a clădirilor cu risc seismic și proiectarea și execuția lucrărilor de intervenții se va putea face cu acordul a jumătate plus unu din numărul proprietarilor.

Noua regulă este propusă prin proiectul de lege aflat în dezbatere la Ministerul Dezvoltării, prin care se dorește, de fapt, modificarea și completarea Legii nr. 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor.

Acum, Legea 212/2022 prevede că hotărârile asociației de proprietari privind introducerea unui imobil cu risc seismic în programul de consolidare sunt adoptate cu acordul unanimității proprietarilor.

Aceeași regulă se va aplica și în cazul în care proprietarii nu sunt constituiți în asociații de proprietari, respectiv introducerea în program și proiectarea și execuția lucrărilor de intervenții la clădirile cu risc seismic se va face cu acordul scris al jumătate plus unu din numărul proprietarilor.

Detalii, AICI

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3