Donaris 930 x 122

cinema

FILM DE COLECȚIE LA CINEMA “BUCUREȘTI”

Film de colecție la Cinema “București”. Diseară, de la ora 18, la Cinematograful “București” din Pitești va fi proiectat filmul  „Dovlatov”. Regia este semnată de Aleksey German, în rolurile principale jucând actorii Milan Maric, Danila Kozlovsky, Helena Sujecka și Artur Beschastny.

Citiți și: Pitești. Film în premieră, bazat pe „un controversat caz real”

Filmul „Dovlatov” urmărește șase zile din viața renumitului scriitor înzestrat cu un simț al umorului ușor satiric, Serghei Dovlatov, a cărui viziune depășea constrângerile Rusiei Sovietice din anii ’70.

Citiți și: Noutate absolută! Super Festival în Pitești

Împreună cu poetul și prietenul lui Iosif Brodsky, Dovlatov a luptat pentru a-și menține integritatea, fiind martor, în același timp, la suprimarea celorlalți colegi de breaslă de către un sistem comunist puternic, de neclintit, de care vor scăpa ulterior odată cu emigrarea în New York, lăsând în urmă tot ce au construit.

Serghei Dovlatov (3 septembrie 1941 – 24 august 1990) este socotit ca fiind unul dintre cei mai originali şi mai inteligenţi scriitori ruşi.

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3