EcoMoto 930×122

cinema

Pitești: Destinație surpriză pentru fostul Cinema „Modern” de pe Strada Mare

Pitești: Destinație surpriză pentru fostul Cinema „Modern”

Citiți și: Misterul incendiului și stranii coincindențe de la Restaurantul ”La Butoaie”

Cinematograful „Sebastian Papaiani” (fostul Cinema „Modern”) din centrul Piteștiului ar putea avea cât de curând un nou proprietar.

Surse autorizate au declarat pentru ePitești.ro că în aceste momente se poartă negocieri între conducerea Regiei Autonome de Difuzare a Filmului (RADEF) – care deține acum cinematograful – și Primăria Pitești care dorește să preia clădirea de patrimoniu.

Citiți și: Scandal monstru într-o sală de cinema! A venit Poliția și a oprit filmul

Încă nu se cunosc detalii legate despre o eventuală „tranzacție” sau de destinația viitoare a acestei clădiri-simbol a Piteștiului, dar este posibil ca în acest sediu să funcționeze în continuare un cinematograf sau o altă instituție de cultură a municipalității.

Cinematograful „Sebastian Papaiani” a fost construit în anul 1905 la parterul unei bănci, funcţionând inițial ca teatru-cinema.

Odată cu instaurarea regimului comunist şi cu venirea lui Ceauşescu la conducere, teatrul-cinema a fost recondiționat şi transformat în anul 1970 în Cinematograful „Muncitoresc”.

De această dată se afla la parterul clădirii în care funcţiona Biroul de Turism pentru Tineret (până în 1990), dar şi Uniunea Tinerilor Comunişti. După 1989, acesta a fost redenumit Cinema „Modern”, fiind cunoscut astfel până în 2013, anul în care a fost şi renovat.

Decizia de a schimba numele i-a aparţinut directorului general al Regiei Autonome de Distribuţie, Marius Cristian Iuraşcu.

În timpul conferinţei de presă din ajunul spectacolului teatru-film „Iubește-mă, America”, acesta a promis că va schimba numele Cinematografului modern în Sebastian Papaiani, în cinstea actorului piteștean. Acțiunea s-a realizat cu ajutorul Primăriei din Pitești la 1 martie 2013.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

6 comentarii

  • Cris spune:

    Pai acu cu atatea sali de cinema moderne in doua amplasamente (dar unul nu asa accesibil,e drept) nu cred ca va mai avea aceeasi destinatie daca va fi preluat de mafia locala PSD !Probabil sala va ramane dar pt manifestatii „culturale” iubite de noua nomenclatura :ode partidului,impartirea ciolanului,etc.Eu nici acum nu stiu ce functiineaza la etaj…Probabil ca acolo va functiina protocolul partidului-stat sau ,in spiritul economiei de piata si al parandaratului ,se va instala ceva profitabil,cum ar fi o sala de jocuri…Ca doar asta este telul PSD si cartea de vizita a Pitestiului: sa expunem saracia (magazine cu vechituri) si opulenta(restaurante pt bosi sau jocuri pt spalat banii).Clasa de mijloc sa devina noii sclavi platitori de taxe si atat !

  • Paul spune:

    Cinematograful copilăriei mele… alături de cinema București, DACIA, Lumina.. și mai ales, grădina de vară…acolo am văzut,cu tata, ,,Cineva acolo sus mă iubește „,cu Paul Newman. Acum patruzeci de ani…. Să avem grijă de simbolurile orașului…. Mulțumesc.

  • Mircea spune:

    Să vezi ce păcănele baga băieții acolo!

  • Dani spune:

    În 1978 se numea „Modern”. Păcat dacă-l vor distruge și pe acesta. După 1990 doar au distrus orașul și mai ales centrul, unde nu mai sunt spații verzi, pomii fiind în ghivece.

  • Teroristul Pasnic spune:

    Asa e, de acord cu tine ! Centrul Pitestiului e o mare de lespezi de beton (s-a redus zona verde), gindita pentru pomenile-concert din vremurile psd-ului, cind veneau artisti si cintau la comanda mai-marilor-zilei ( sper ca puscaria l-o mai fi indreptat pe Pendiuc, artizanul mizeriei de beton din Centru)

  • . spune:

    Comentarii useriste aberante și tâmpite. Clădirea trebuie sa intre in posesia primăriei si apoi închiriată pe piața liberă unui magazin gen Zara. Banii din inchiriere sa intre in bugetul orașului.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90