New Profesional Consult 930 x 122

baston

BASTONUL DIN FILDEȘ AL LUI EMINESCU, EXPUS LA BIBLIOTECĂ

În perioada 15-29 iunie Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” din Pitești, în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș, va organiza în holul instituției expoziția tematică „Mihai Eminescu și perenitatea poeziei – 126 de ani de la moartea poetuluiˮ.

Citiți și: Spectacol unic în Lunca Argeșului: Piteștenii, vrăjiți de o explozie de culori nemaivăzută!

Cei interesați vor putea vedea manuscrise, volume de poezii, de proză și de publicistică, literatură pentru copii și cărți ale poetului traduse în limbi de circulație internațională, precum și volume de critică literară.

Elementul inedit al expoziției îl reprezintă bastonul lui Mihai Eminescu. Este un obiect de patrimoniu cultural care din 1975 aparține Muzeului Județean Argeș. Bastonul i-a fost dăruit lui Eminescu în anul 1876 de către „Societatea Junimea” și a fost realizat într-un atelier românesc de la mijlocul secolului al XIX-lea. Pe baston, care este confecționat din fildeș, bambus, argint și piele, sunt sculptate în basorelief inițialele poetului, într-un decor floral.

Citiți și: De 1 iunie, expoziție dedicată copiilor și adolescenților la Memorialul Închisoarea Pitești

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 15 iunie, de la ora 13, în holul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” din centrul Piteștiului.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3