SMART KIDS 930X122

muzeul golesti

LA MUZEUL GOLEȘTI SE VA VORBI CHINEZEȘTE

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti organizează mâine, 22 august, cu începere de la ora 15, vernisajul expoziţiei de pictură internaţională pentru tineri „Mijloace tradiţionale de transport din ţara mea”.

Citiți și: Pitești: Tabără Națională de Grafică

Proiectul, ajuns la a IV-a ediţie, a fost iniţiat de colectivul ştiinţific al Muzeului Goleşti, în colaborare cu pictoriţa Elena Stoica, de la cercul de pictură „Culoare şi vis” din comuna argeșeană Corbeni, şi a constat în realizarea unui concurs internaţional de pictură cu tematică etnografică pentru copii şi tineri din lumea întreagă. Evenimentul face parte din agenda Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului.

În acest an s-au înscris în concurs 945 de mici pictori din 24 de ţări: Argentina, Azerbaidjan, Australia, Bulgaria, Belarus, Bangladesh, China, Letonia, Egipt, Filipine, India, Sri Lanka, Ucraina, Federaţia Rusă, Serbia, Slovenia, Ungaria, Macedonia, Maroc, Letonia, Turcia, Indonezia, Kazahstan şi România. După preselecţie au rămas în competiţie 105 finalişti, dintre care juriul a selectat, pe categorii de vârstă, 48 de câștigători. La vernisaj şi-au anunţat participarea reprezentanţi ai ambasadelor ţărilor participante în acest concurs, precum şi 30 de câştigători din China, Ungaria şi țara noastră.

Citiți și: SĂRBĂTOARE LA MUZEUL GOLEȘTI. TRANSPORT GRATUIT

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570×90 MAIA