930 x122 grota rece

Eusebiu

STUDENT LA UNIVERSITATEA PITEȘTI, SOLIST VOCAL DE MUZICĂ POPULARĂ

În vârstă de 20 de ani, David Eusebiu locuieşte în comuna argeșeană Călineşti şi este student la Universitatea din Piteşti, la Facultatea de Teologie „Sfânta Muceniţă Filofteia”, specializările teologie asistenţă socială şi pedagogie muzicală. David iubeşte muzica populară şi face parte, ca solist vocal, din ansamblul ,,Doina Bascovului’’. În anul 2013 şi-a scos primul său CD, cu 13 piese, intitulat ,,Pentru mândra cânt cu dor’’.

Citiți și: Doar la noi se poate așa ceva! Un bărbat a intrat cu boxa în mare și a dat manelele „în blană”!

,,Am început să cânt prin clasa a IV-a. Am participat la multe concursuri naţionale și internaţionale și am fost „parlamentar” pentru o zi în Strasbourg. Am terminat Liceul de Artă „Dinu Lipatti”, iar acum fac parte din ansamblul profesionist Doina Bascovului.’’, spune David.

Precizează pentru cititorii noștri câteva dintre premiile pe care le-ai obținut.

Citiți și: Cu friptura pe scaun, sticla de bere în suport, muzica lăutărească la maximum și mâna stângă pe volan

-Premiul 1 la festivalul naţional de folclor din Craiova, la festivalul naţional „Narcisa de aur’’, la festivalul naţional „Flori de cântec românesc” din Vâlcea și la concursul ,,Cântecele Argeşului”. În 2012 la acest din urmă concurs am câștigat premiul pentru cel mai frumos argeşean. Am obţinut de asemenea, premiul 1 la ,,Tainele oraşului Pitesti’’ și la festivalul naţional „Chindia” de la Târgovişte’’ și premiul 2 la ,,Mugurii folclorului argeşean’’. Mă mândresc cu faptul că am terminat Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Piteşti și căă muzica mea este autentică.

Câte costume populare ai?

-Ţin foarte mult la vestimentaţia mea și îmi doresc ca ea să fie cât mai autentică. Am în jur de 30 de costume. Multe sunt cumpărate, altele, ,,culese’’ din locul în care s-a născut tatăl meu, din comuna Aninoasa, către Câmpulung Muscel.

Sunt mai importante versurile sau linia melodică?

-Linia melodică! Autenticul melodiilor culese de la bătrâni este foarte important. Am făcut canto popular şi am studiat pianul timp de 4 ani.

În prezent mai cânţi la pian?

-Da, îl studiez şi la facultate şi pot spune că într-adevăr am evoluat.

Ai luat în calcul posibilitatea de a învăţa să cânţi şi la alte instrumente muzicale?

-Nu, timpul nu îmi permite. Alerg mult la spectacole, evenimente și emisiuni tv. De altfel, am şi avut ocazia anul trecut să mă aflu în juriul concursului ,,Flori de primăvară’’. A fost o mare onoare pentru mine, am rămas suprins atunci când organizatorii m-au invitat. Eu culeg piese din folclorul autentic, mă interesez, mă zbat pentru a le afla şi probabil ca dânșii au remarcat asta.

Mai ai si alte pasiuni?

-Îmi place să pictez. Este modul meu de a mă destinde.

Care este cel mai mare vis al tău?

-Să ajung celebru şi să fiu sănătos. (Foto: Facebook Sebi David)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90