New Profesional Consult 930 x 122

burebista

CALINIC_CROS_MIOVENI_1

CALINIC FACE LOBBY PENTRU CASTRUL LUI BUREBISTA

Înalt Prea Sfinţia Sa Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, face apel la autorităţile din judeţ pentru punerea în valoare a unui castru. Este vorba de castrul Margias, situat la circa 1 kilometru de comuna Corbeni, mai precis în zona satului Antoneşti. Despre acest castru se spune că ar fi fost construit de Burebista, conducător al dacilor.

Citiți și: Argeş: Noul Prefect s-a întâlnit cu ÎPS Calinic. „Avem nevoie şi de rugăciune”

ÎPS Calinic afirmă că este păcat ca un asemenea obiectiv să nu fie cunoscut şi pus în valoare aşa cum trebuie și că se pot face investiţii care să schimbe situaţia.

În Argeş sunt mai multe vestigii dacice importante, inclusiv lăcaşuri de cult (Cetăţeni, Corbi), dar şi castre romane (cum ar fi castrul Jidova din apropiere de Câmpulung Muscel). Nu toate sunt, însă, restaurate, iar degradarea este continuă în lipsa unor lucrări de specialitate.

Citiți și: EVENIMENT LA MĂNĂSTIRE

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3