930×122 CAPRA 5

ion mînzînă

Cele mai recente vești! Avem autostradă și drum expres

Cele mai recente vești! Avem autostradă și drum expres

Citiți și: News ALERT: E gata! El este președintele CJ Argeș!

Ion Mînzînă: Autostrada Pitești – Sibiu și Drumul Expres Pitești – Craiova, marile proiecte care vor crește economia Argeșului

Cele mai importante investiții de la acest moment în infrastructura rutieră din Argeș sunt de departe Autostrada Pitești – Sibiu și Drumul Expres 12 Pitești-Craiova.

Citiți și: Mînzînă, Gentea și Coman, proiect major pentru școala de fotbal din Pitești

Sunt proiecte de infrastructură care, pe lângă cele legate de drumurile naționale și cele județene, pot produce un impact economic rapid, care să fie vizibil chiar din acest an.

Asta spune Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

”În cazul Autostrăzii Pitești – Sibiu este evident că, fiind prima autostradă care traversează munții, va asigura nu doar o legătură rapidă și firească între provinciile istorice ale țării, ci și accelerarea transportului public și de mărrfuri.

Zona Curtea de Argeș va atrage, astfel, investiții majore care vor conduce la dezvoltarea acesteia și la crearea de noi locuri de muncă.

În cazul DEx12 Pitești-Craiova vorbim despre legătura directă a celor mai importanți constructori de mașini din regiune, Dacia și Ford.

Producția Uzinei Dacia va ajunge mai rapid la destinațiile de export economisindu-se timp prețios și bani.

Prin aceste două mari investiții care sunt priorități ale Guvernului condus de Marcel Ciolacu și care au fost accelerate de ministrul PSD al Transporturilor Sorin Grindeanu, Piteștiul și Argeșul vor deveni un pol major de dezvoltare și creștere economică din România.”, afirmă Ion Mînzînă.

Datele Institutului Național de Statistică (INS) arată că inclusiv creșterea economică recentă și scăderea inflației la 5,9% din ultimele raportări au la baza investițiile Guvernului Ciolacu. Acestea devenind pilonul central al dezvoltării României.

Activitatea este la foc continuu pe marile șantiere. Și aceleași statistici arată că volumul  construcțiilor, considerat principalul factor al creșterii economice, a înregistrat o creștere de peste 25% în decembrie 2023, față de aceeași perioadă din 2022.

Segmentul majoritar al construcțiilor este cel de infrastructură rutieră, tocmai datorită investițiilor masive făcute acum în sute de kilometri de autostradă și drum expres.

Citește și: Termen limită!

”PSD este partidul care a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.

Iar Argeșul este campion din acest punct de vedere în Regiunea Sud Muntenia.”, conchide Ion Mînzînă.

Cele mai recente vești! Avem autostradă și drum expres

Eco moto 555×222

Comentarii

3 comentarii

 • HERASCU spune:

  DE drumul SUICI ,VALCEA când vă ocupați ,vreau răspuns

 • Pe spune:

  Valea Oltului am stat 4 OREEE!
  Niste afaceristi asfalteaza unde este asfalt bun si blocheaza trecerea prin munti!
  A calculat cineva pierderile?
  Ancheteaza cineva sau nu mai are nimeni curaj in tara asta?

 • Alex spune:

  La alegerile viitoare, cele de anul asta s-au fumat …

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90