Donaris 930 x 122

donații ucraina

Centru de colectare a donaţiilor pentru refugiații din Ucraina, la Prefectura Argeș

Prefectul de Argeș, Radu Perianu a anunțat că, la parterul instituției pe care o conduce se va organiza un centru de colectare a donațiilor pentru refugiații din Ucraina.

Citiți și: Grevă GENERALĂ în Pitești! Oamenii au oprit lucrul!

Acesta va funcționa în intervalul orar 9.00-17.00, timp de două săptămâni, începând de astăzi.

Această acțiune este realizată de Instituția Prefectului județul Argeș și Crucea Roșie, în colaborare cu ISU Argeș și Jandarmeria Argeș.

Citiți și: E doliu la Prefectura Argeș

Prefectul Radu Perianu transmite:

„Solidaritatea românilor nu a rămas la granițe, ci a trecut dincolo de ele. Mobilizarea excepțională de care dau dovadă oamenii după începutul conflictului din Ucraina este de admirat.

Pentru că sunt mulți argeșeni care vor să ajute, Instituția Prefectului județul Argeș și Crucea Roșie, în colaborare cu ISU Argeș și Jandarmeria poate organiza primirea bunurilor donate pentru ca apoi să le transporte spre zonele în care este nevoie.

La acest moment este nevoie de medicamente(antibiotice, calmante, hemostatice), produse de igienă personală, pentru adulți și copii, produse de curățenie, îmbrăcăminte și încălțăminte, lucruri de strictă necesitate, alimente neperisabile și în termen de garanție.

La îmbrăcăminte și încălțăminte este nevoie de produse noi pentru că altfel nu vom îndeplini criteriile epidemiologice impuse în astfel de cazuri.

Locul de colectare -parterul Institutiei Prefectului Arges ,Piata Vasile Milea nr.1, în intervalul orar 9.00-17.00, timp de două săptămâni, începând de astăzi.

Produsele vor fi sortate pe categorii, invetariate, apoi ambalate în cutii ce vor fi sigilate și depozitate pentru ca apoi să ajungă la cei care au nevoie.

Pentru a integra eficient eforturile de acordare a asistenței umanitare refugiaților și persoanelor relocate din Ucraina, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului funcționeaza un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale.

Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la acest link  poate fi accesată, de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze.”

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3