930×122 CAPRA 5

armata

CEREMONII MILITARE DE ZIUA ARMATEI ROMÂNE

Pe 25 octombrie, militarii români din ţară, dar şi de pe fronturile din lumea întreagă, sărbătoresc Ziua Armatei.

Citiți și: Armata face recrutări!

Anul acesta, la Pitești, manifestările au fost organizate într-un format restrâns, din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus.

 Întreaga activitate s-a desfășurat la Cimitirul Eroilor, acolo unde programul a debutat la ora 12.00 cu prezentarea onorului, trecerea în revistă a detașamentului și intonarea Imnului Național. De asemenea, după oficierea serviciului religios au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor.

Citiți și: Caz șocant! Găsit mort într-o unitate militară

O scurtă ceremonie religioasă a fost oficiată și la crucea comemorativă ridicată de Asociația Națională a Veteranilor de Război “Basarab I” – filiala Argeș în memoria veteranilor de război, veteranilor de militari din Teatrele de Operații, cadrelor militare în rezervă și retragere din județul Argeș.

Cu ocazia Zilei Armatei, Consiliul Județean  și instituția Prefectului Argeș au transmis mesaje de recunoștință tuturor celor care astăzi își servesc țara în rândurile Armatei.

Ziua Armatei Române este ziua când în România se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.  

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90