930 x122 grota rece

salariu minim

Crește salariul minim în România. Cât va fi

Crește salariul minim în România. Cât va fi

Citiți și: Bani în plus la salariu din ianuarie! Angajatorii sunt obligați

Veste mare pentru milioane de români. Salariul minim pe economie ar urma să crească de la 1 iulie 2024.

Premierul Marcel Ciolacu a purtat deja discuții despre aceste majorări cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor.

Citiți și: Oficial! Se schimbă salariul minim pe economie!

Salariul minim ar urma să ajungă la 3.700 de lei. Această propunere de creștere a fost făcută de Ministerul Muncii, la finalul anului trecut.

Crește salariul minim în România. Cât va fi

„Pentru anul 2024 se propune stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la 3.700 lei lunar începând cu data de 1 iulie 2024. Majorarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată de la 3.300 lei în anul 2023 la 3.700 lei în anul 2024 reprezintă o creștere de 12,12 %, ceea ce în valoare absolută înseamnă 400 de lei în sumă brută”, arăta Ministerul Muncii, potrivit Evenimentul Zilei.

Totodată, inițiatorii au propus ca „pentru un program complet de lucru de 168 de ore, în medie, pe lună, în anul 2024 valoarea medie orară a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată de 3.700 lei reprezintă 22,024/oră.”

Conform sursei citate, de creșterea salariului de bază urmează să beneficieze 132.751 salariați din sectorul agricol și industria alimentară.

În urmă cu trei zile, premierul Marcel Ciolacu a declarat că salariul minim pe economie va fi majorat, însă totul depinde de execuția bugetară.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Cristina spune:

    Alooo ministru munci e nevoie de mărire de salariu acum nu în iulie, voi mâncați o data la 6 luni sau în fiecare zi, noi muncim 6 luni din an sa va pățim vouă taxele și impozitele pozitele asta facem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3