Donaris 930 x 122

salariu minim

Milioane de români așteaptă cu sufletul la gură! Se întâmplă cu salariul minim

Milioane de români așteaptă cu sufletul la gură! Se întâmplă cu salariul minim

Citiți și: Salariul minim crește! De când se va majora

Românii pot să răsufle ușurați.

Ministrul Muncii a anunțat că salariul minim pe economie nu va suferi diminuări.

Citiți și: Bani în plus la salariu din ianuarie! Angajatorii sunt obligați

De asemenea, noua formulă de calcul va ține cont de câștigul salarial mediu brut și productivitatea muncii, potrivit romaniatv.net.

Proiectul va respecta prevederile Directivei UE nr. 2041/2022, menită să asigure salarii minime adecvate în Uniunea Europeană, precizează secretarul de stat Cristian Vasilcoiu.

Luni, Ministerul Muncii a organizat consultări cu partenerii sociali la sediul Direcției pentru Dialog Social.

Milioane de români așteaptă cu sufletul la gură! Se întâmplă cu salariul minim

La întrevedere s-a discutat modalitatea de stabilire a salariului minim brut pe țară garantat în plată și transpunerea directivei europene în legislația națională.

Scopul acestor discuții a fost punerea în echilibru a prevederilor europene în raport cu legislația României.

„Formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul câştigului salarial mediu brut şi productivitatea muncii.

În plus, textul proiectului prevede că nu vor exista diminuări salariale, stimulează încheierea de contracte colective de muncă şi consolidează rolul pe care îl are dialogul cu partenerii sociali în stabilirea salariului minim. Directiva 2041/2022 urmează să fie transpusă în România în acest an.

Actul legislativ al Uniunii Europene stabileşte că fiecare stat va avea nivelul venitului minim în funcţie de condiţiile sociale, financiare şi de evoluţia indicatorilor economici”, a scris Cristian Vasilcoiu pe pagina sa de Facebook, mai scrie sursa citată.

Foto: Descriptiv/ziaruldinmuscel.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3