930×122 CAPRA 5

ministru finanțe

Noul ministru al Finanțelor nu știe cât este salariul minim pe economie în România

Întrebat de un jurnalist, în cadrul unei conferințe de presă, dacă știe ”cât este salariul minim net” în țara noastră, noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu nu a dat un răspuns în conformitate cu realitatea.

Citiți și: Lupta pentru supraviețuire: Bugetul românilor, sugrumat de cheltuieli!

„În jur de 1600 și ceva” a fost răspunsul mult prea optimist al ministrului.

În realitate, în România, în 2021, salariul minim pe economie, net, este de 1386 de lei pentru cei fără studii / experiență, 1.413 lei pentru absolvenții cu experiență de 1 an și 2.362 lei pentru muncitorii din construcții.

Citiți și: Salariul minim pe economie, o nouă creștere

Mare i-a fost mirarea lui Dan Vîlceanu atunci când jurnalistul care a adresat întrebarea a vrut să-l și lămurească cu privire la răspunsul corect.

Ministrul de Finanțe Dan Vîlceanu:„ (…) Deci, n-are cum să fie 1300, da? Dar, mă rog.”

Reporter: Atâta este.

Ministrul de Finanțe Dan Vîlceanu: ”Ok.”

Întrebările jurnaliștilor par să le cam dea bătăi de cap oamenilor politici în ultima vreme. În urmă cu câteva zile, același ministru de Finanțe nu a știut cât este inflația în România.

Și premierul Florin Cîțu a dat un răspuns cu totul neașteptat, în urmă cu câteva săptămâni, atunci când a fost întrebat cât costă o franzelă, în contextul scumpirilor preconizate.

Nu știu. Nu mănânc pâine.” a fost răspunsul premierului.

Sursă foto: digi24.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90