Donaris 930 x 122

dacia spring

Dacia „se dezumflă”. Lovitură puternică!

Dacia „se dezumflă”. Lovitură puternică!

Citiți și: Noile prețuri Dacia Spring pentru piața din România

Modificările legislative care au diminuat drastic subvenția acordată de statul german vehiculelor electrice au determinat scăderea vânzărilor modelului Dacia Spring în prima jumătate a anului pe cea mai mare piață auto din Europa, chiar dacă marca se află într-un moment de creștere masivă.

Dacia Spring a fost afectată în primele șase luni de scăderea sumelor pe care statul german le acordă la achiziția unui automobil electric, conform Profit.ro.

Citiți și: Lovitură puternică pentru Dacia! Sunt riscuri mari

Dacă anul trecut modelul electric de la Dacia cumpărat de un client din Germania primea 6.000 de euro subvenție de la stat și 3.000 de euro subvenție din partea constructorului, de la 1 ianuarie situația s-a modificat, iar sumele s-au micșorat proporțional.

Dacia „se dezumflă”. Lovitură puternică!

În acest moment, bonusul electric, așa cum se numește în Germania, este format din 4.500 de euro din partea guvernului federal și 2.678 euro din partea Dacia, adică în total 7.178 de euro.

Prețul de listă afișat este de 22.750 de euro, astfel că prețul final pe care îl plătesc clienții este de 15.572 de euro, cu aproape 50% mai scumpă față de prețul pe care clienții l-au plătit în 2021, când era lansată mașina pe piață, respectiv 10.900 de euro.

Acesta este motivul pentru care volumul de exemplare Spring vândute în primele șase luni ale anului în Germania a scăzut cu aproape 8 procente, la 3.303 unități, față de 3.588 câte vindea în intervalul similar în 2022.

Cu acest volum, Dacia se află acum pe locul 16 în clasamentul celor mai vândute mărci electrice din această țară.

Detalii, AICI

Foto: Arhivă/ Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3