930 x122 grota rece

dacia

Dacia vrea să producă o mașină revoluționară!

Dacia vrea să producă o mașină revoluționară!

Citiți și: Decizie radicală pentru toți cei care au permis de conducere!

Dacia ar fi putut omologa drept cvadriciclu, ca autovehicul ce poate fi condus fără permis de la 16 ani, modelul Dacia Spring, la ce performanțe are mașina electrică cu motor de 45 de cai putere.

Dar nu a făcut-o, pentru a nu îi limita piața.

Citiți și: Anunțul făcut azi de Dacia dă toată lumea peste cap

Acum însă, potrivit jurnaliștilor de la autocar.co.uk, Dacia ia în calcul lărgirea gamei cu o mașină electrică de două locuri ce poate fi condusă fără permis.

Compania se va ghida după modelul Citroen Ami sau Renault Twizy, de exemplu, pentru a intra mai ales pe piața de „Car Sharing” aflată în plină expansiune la nivel european.

Dacia vede și potențialul de a ajunge în jos, pe mica piață urbană a vehiculelor electrice, a dezvăluit David Durand, directorul de design al Dacia.

Dacia vrea să producă o mașină revoluționară!

Oficialul Dacia a spus că mașinile n-ar mai trebui să-și aibă locul în cele mai aglomerate medii urbane.

Însă a recunoscut că transportul public nu funcționează pentru toată lumea, iar bicicletele nu sunt o soluție de mobilitate care se potrivește tuturor, în orice situație sau în orice anotimp.

Întrebat de Autocar dacă Dacia ia în calcul o mașinuță gen Citroen Ami, David Durand a răspuns prompt că „Luăm totul în considerare”.

Ami este unul dintre cele mai ieftine și mai ușoare vehicule electrice din Europa (tehnic, este un cvadriciclu, nu o mașină).

Aceasta nu are, de exemplu, echipamente costisitoare și grele, cum ar fi aerul condiționat, un sistem de infotainment, sisteme avansate de asistență pentru șofer și servodirecție.

Iar Dacia ar putea urma o cale similară, dacă ar intra pe piața cvadriciclurilor.

Detalii, AICI – FOTO Bombă! Dacia ia în calcul o mașină electrică de două locuri ce poate fi condusă fără permis

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

10 comentarii

  • Mircea Craciun spune:

    Mă gândeam că vine cu o motorizare serioasă cu: 3, 5, 6 pistoane, nu caricaturi!

  • Gicu spune:

    Renault a fost fabrica de biciclete. La mai mult: cvadri-cicleta (4 roti)!

  • GELU spune:

    Acum Lansează NEW DUSTER 3 ! deși pe 30 Iunie, ziceau că Închid Uzina , Acu lansează Triciclete , E mai Potrivit , având în vedere Nr ul, pistoanelor din Actualele Motorizări . OBIECTIV și REALISTIC ; Reclama e Sufletul , Comerțului se ȘTIE ! CE-I de la DACIA , Dl BORDEANU , pare mai Realist și Spune că DACIA ar Vrea sa Rămână pe Motoare Termice ,cat mai Mult Posibil . Dar ar face. Bine să Găsească un Nou , Inginer , Proiectant cum a fost Răposatul DETRUBE de a Conceput X 90 , Logan Ph 1 , care așa cu Aer de Ieftineala și Instabil in Viraje a fost un SUCCES , cu Acel Model sa ,, Impus,, DACIA și Răspândit in Europa și Africa ( Maroc ) Orient ( Iran , care Ei ,vor să l Relanseze. Tindar ) India ( Mahindra ) și America de Sud – Mexic ( Nissan Aprio ) se Numesc Modelele de Auto .Cu astea de sunt AZI e mai Mult , Publicitate ! Scumpe , Performanță Slabă și Mentenanță Intensă . Dacă Ai Cap ia ți ALTA .

  • Popescu spune:

    Suntem bogați…avem nivel de trai…vrem motoare termice cât mai multe pistoane…performante…”românii e deștepți”…total paraleli..stau in chirie, mâine mai iau și un șut în fund de la locurile de munca care 0ana-n 2030 se schimba total dar mai ales se pierd la nivel global peste un miliard…da nu contează…idiotul util trebuie sa se de-a cu mașina tare.. trebuie sa epateze..
    .

  • Forumistă l'Ambre spune:

    Gelu, tu ai u problemă!

  • Florian T. spune:

    Dacia sa si rezolve problemele pieselor de schimb pt.masinile noi si cele de garantie
    De 1 an,da ati citit bine am o masina in service Dacia Materom Tg Mures cu problema de garantie a cablajului.Nefunctiobalitate ventilator habitaclu nici rece nici cald.
    Repet 1 an,sunat la repr.sunat vocea clientului si nimic .
    3 luni de zile am asteptat la o alta Dacia dupa un ochelar de far.
    Am crescut cu Davia 1310 ….da mai bine cu aia decat cu astea
    Cu siguranta nu recomand si nu mai intentiin3z sa achzitionez o alta Daca Ai Cap Iei Alta. a.k.a Dacia

  • Viorel Simion spune:

    Dacia e pe drumul cel bun. Asta o spune omul care a creat caietul de sarcini pentru Duster si Spring. Felicitări băieți, continuati in acest mod inovator, si ajungeți lideri mondiali in domeniul vostru, mai ales că acum apar noile tipuri de baterii, cum e cea creată de tînărul nostru de la Severin, care va schimba total viziunea despre vehiculele electrice de orice fel. De ce nu il luati in echipa voastră?

  • Vladimir Ion spune:

    iar încurajați, drogați să conducă vehicule fara permis, oricum permisul ar trebui abținut după împlinirea a 21 de ani. Nu va mai saturați sa vă îmbogățiți. Suntem sătui sa vedem pe drumurile din Romania boschetari și drogați la volan.

  • Irina C.Balan spune:

    Mașinile Dacia Sint foarte bune și utile!Mulțumim!Și doamna Dr Cristina David a avut o Dacia Nova verde deschis IS 09 DCY! Romania!

  • Gheorghe Dinu. spune:

    Dacia, daca vreti ceva ”revolutionar”, revolutionati motoarele termice cu piston otto si diesell, care si in prezent ,la nivel mondial 2023, sunt fabricate avind la baza aceleasi principii vechi de peste un secol,respectiv ; Raportul de comprimare constant ,care are influenta negativa directa asupra rezultatelor,din punct de vedere ;economic,rentabil,ecologic – calitativ si cantitativ . Datorita acestui principiuu vechi de peste un secol,actualele motoare otto si diesell,la nivel mondial 2023, NU indeplinesc conditia de ”ADAPTARE” la trafic ,respectiv ;traficul urban si traficul de autostrada, poluind mediul si consumind excesiv combustibil . Solutii ; Pe pagina mea de facebook, unde prezint prototip la nivel functional, ”Motor cu raport de comprimare variabil cu doua trepte volumetrice controlate electric s-au electronic . Prin implementarea acestui proiect pe orice motor otto si diesell,se obtin rezultate fara concurenta la nivel mondial,din punct de vedere ;economic,rentabil,ecologic – calitativ si cantitativ.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3