930 x122 grota rece

masini

De duminică, și mașinile parcate pe trotuar pot fi ridicate!

De duminică, și mașinile parcate pe trotuar pot fi ridicate!

Citiți și: Când apare permisul auto digital: Acte auto obligatorii

Dacă staționează neregulamentar, pe lângă mașinile parcate pe partea carosabilă, și cele parcate pe trotuarele din marile orașe vor putea fi ridicate, potrivit unei legi care vizează modificarea Codului rutier și care a fost publicată recent în Monitorul Oficial.

Schimbarea va intra în vigoare de duminică, 20 noiembrie

Modificarea situațiilor în care s-ar putea ridica mașinile parcate ilegal se regăsește în Legea 302/2022 pentru modificarea alineatului (1) al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, menționează Avocat.net.

Citiți și: Se pregătește o lege dură pentru proprietarii de mașini!

În esență, legea mai adăugă o situație în care mașinile parcate ilegal vor putea fi ridicate.

Mai exact, de la sfârșitul acestei săptămâni, poliția rutieră va putea dispune ridicarea mașinilor ce staționează neregulamentar, fără a se ține seama dacă sunt parcate pe carosabil sau pe trotuar.

În prezent, după cum este prevăzut în Codul rutier, poliția rutieră “poate dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă. Ridicarea și depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administrațiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz”. Așadar, în momentul de față, legislația nu permite ca mașinile parcate ilegal pe trotuar să poată fi ridicate de către autorități.

Codul rutier definește staționarea ca imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată mai mare de cinci minute. Sub această durată, imobilizarea se consideră oprire.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Andrei spune:

    Vise frumoase. O săptămâna latră toți pe la televizor și după va fi la fel. In cartierele unde sunt case nu poți merge nici pe trotuar nici pe strada de mașini parcate. Avem in exemplu pe Tancodrom unde este in teren de tenis între case unde sunt 10-15 mașini zilnic pe strada și lângă exista un vecin care are 10 mașini personale zilnic pe strada și pe trotuar. Nu se schimba nimic in țara asta corupta maxim

  • Lucica Ionita spune:

    Și unde să le parcăm?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA