930×122 CAPRA 5

electrice

DECIZIE: AUTOBUZE ECOLOGICE ÎN PITEŞTI

Decizie: autobuze ecologice în Piteşti. Cel puțin 30% din mijloacele de transport în comun cumpărate anual de autorități publice, regii și companii de stat trebuie să fie acționate electric, pe gaz natural sau biogaz, iar firmele private de transport public, inclusiv de taxi, vor avea această obligație începând cu 2020.

Citiți și: Aceste mașini vor fi interzise!

Restul achizițiilor pentru parcul auto de stat va trebui asigurat anual la minimum 20% autovehicule cu tehnologii verzi – electrice sau hibrid.

Proiectul a fost inițiat încă de la finele anului 2015, iar acum comisiile de specialitate a Camerei Deputaților, care este forul decizional, i-a întocmit un raport favorabil, cu propunerea de a fi adoptat.

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

Deputații din comisiile de specialitate au decis să nu modifice forma adoptată de Senat și să o promoveze astfel pentru votul la plen. Dacă va fi adoptată și promulgată de președinte până la finele acestui an, legea va trebui aplicată de anul viitor pentru instituțiile publice.

Primăria Piteşti are în plan achiziţionarea a circa 40 de autobuze ecologice la anul, cu fonduri europene.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3